Liga prvaka, skupina H, 5. kolo, 25.11.2014, 20:45 h
Šahtar
Šahtar 0:1 Athletic Bilbao
Athletic Bilbao

Video: Domaćini se ispromašivali, Baskijci uzeli puni plijen Šahtaru

Ivana Spahija • utorak, 25.11.2014.
Video: Domaćini se ispromašivali, Baskijci uzeli puni plijen Šahtaru
Foto: EPA

Drugi susret skupine H donio je iznenađujući rasplet, slavlje Athletic Bilbaa u gostima kod Šahtara. Ukrajinskoj momčadi trebala je pobjeda nad gostima iz Španjolske kako bi ostali u igri za prvo mjesto u skupini, ali momčad iz Bilbaa im je pomrsila planove...

Momčad Darija Srne, koji je odigrao svih 90 minuta u dresu Šahtara, doživjela je hladan tuš u domaćem ogledu s momčadi Athletic Bilbaa, koja je potpuno neopterećena došla na gostovanje u Ukrajinu i s minimalnih 1:0 uzela sva tri boda Ukrajincima. Time je Šahtar ostao na nedostižnih pet bodova zaostatka za vodećim Portom uoči posljednjeg kola.

Utakmicu su bolje otvorili domaćini, koji su već u sedmoj minuti bili u prilici povesti. Teixeira je pobjegao gostujućim braničima i našao se oči u oči s vratarom Iraizozom, ali je potom uputio prilično traljav udarac prema vratima i mreža gostiju ostala je netaknuta. Šest minuta kasnije Ševčuk je mogao Šahtaru donijeti vodstvo, ali je ponovno siguran bio Iraizoz.

Iako je početak dvoboja pripao Ukrajincima što se tiče prilika za pogodak, nogometaši Athletica dobro su odolijevali tim napadima i stvorili su pritisak domaćinima. Gosti iz Španjolske do prve su velike prilike za vodstvo došli u 25. minuti kada je dobar udarac San Josea završio malo pokraj gola Pjatova.

Deset minuta kasnije ponovno je bljesnula prilika za domaćine, Taison je dobro uposlio Teixeiru, koji je loptu poslao pokraj gola. Krajem prvog dijela raspucali su se gosti iz Baskije, udarac Muniaina iz 39. minute prohujao je pokraj vratnice, a dvije minute kasnije Pjatov je uspješno neutralizirao opasan pokušaj Benata.

Početkom drugog dijela opasnija je bila momčad Šahtara, koja je do pogotka mogla doći u 49. minuti kada je Iraizoz odlično reagirao na udarac Coste. Sedam minuta kasnije vratima Iraizoza zaprijetio je i Taison, ali je vratar gostiju bio na visini zadatka.

Brojne promašaje Šahtara nogometaši Athletica kaznili su u 67. minuti susreta. Benat je dobro uposlio San Josea, koji je pronašao put do mreže Pjatova za vodstvo gostiju od 1:0. Taj je pogodak dao krila nogometašima Athletica, koji su u 73. minuti mogli doći i do drugog pogotka, ali je udarac Benata zaustavio Iraizoz. Osam minuta kasnije ponovno su zaprijetili gosti, ali je San Jose bio neprecizan. Semafor se tako zaustavio na konačnih 1:0 za veliko slavlje gostiju iz Bilbaa, a nogometaši Šahtara sa stadiona su ispraćeni zvižducima razočaranih navijača. Athletic je sada na trećem mjestu koje vodi u Europsku ligu dok je Porto sigurno prvi, a Šahtar drugi.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

BATE Borisov0:3Porto
Šahtar0:1Athletic Bilbao
1Porto 616:4+1214
2Šahtar 615:4+119
3Athletic Bilbao 65:6-17
4BATE Borisov 62:24-223

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!