Liga prvaka, skupina G, 5. kolo, 25.11.2014, 20:45 h
Schalke 04
Schalke 04 0:5 Chelsea
Chelsea

Video: Moćni Chelsea pregazio Schalke u Gelsenkirchenu i osigurao prvo mjesto

Branimir Korać • utorak, 25.11.2014.
Video: Moćni Chelsea pregazio Schalke u Gelsenkirchenu i osigurao prvo mjesto
Foto: EPA

Odličnu utakmicu odigrala je momčad Josea Mourinha u petom kolu Lige prvaka na gostovanju u Gelsenkirchenu. Chelsea je ispunio cilj, slavio je s visokih 5:0 i osigurao prvo mjesto u skupini kolo prije kraja...

Jose Mourinho jasno je tražio od svoje momčadi pobjedu i osiguravanje prolaza. Posljednje kolo Chelseaju donosi dvoboj protiv Sportinga na Stamford Bridgeu i u Londonu su svakako htjeli izbjeći neku nervozu u tom susretu.

Početak utakmice u Gelsenkirchenu nije mogao biti bolji za goste. Već u drugoj minuti Chelsea je stigao do prednosti. Bio je to klasičan pogodak Johna Terryja, Cesc Fabregas ubacio je loptu u kazni prostor, a Terry je nadskočio dvojicu domaćih braniča i poslao glavom loptu u mrežu.

Domaćin je bio prisiljen na obranu, no u 13. minuti centimetri su fa dijelili od poravnanja. Choupo-Moting je pucao, lopta se odbila od Cahilla, Courtois nije mogao do nje, no ona je srećom po goste završila na gredi.

Dok je trener Schalkea Roberto di Matteo doživljavao ovacije od strane Chelseajevih navijača, Londončani su stigli i do drugog pogotka. U 27. minuti nakon lijepe kombinacije gostujućih igrača, Willian je pogodio mrežu za 2:0.

U samoj završnici prvog poluvremena pritisak gostiju je pojačao, Diego Costa tražio je svoj prvi pogodak na ovom susretu, nije do njega došao, a što nije on napravio, učinio je Jan Kirchhoff. Branič domaćina očajno je reagirao nakon kornera u 44. minuti i poslao loptu u svoju mrežu.

U drugom poluvremenu Chelsea je bez problema kontrolirao igru te u konačnici stigao i do još dva pogotka. Prvo je u 76. minuti Didier Drogba pogodio praznu mrežu, a onda je u sljedećoj minuti Ramires postavio konačnih 5:0.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Schalke 040:5Chelsea
Sporting3:1Maribor
1Chelsea 617:3+1414
2Schalke 04 69:14-58
3Sporting 612:1207
4Maribor 64:13-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.11.2014. u 00:01
    Zato što je on menadžer, a ne ti...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2014. u 23:20
    Mene više od pobjede zanima zašto Mourinho 90 posto utakmica počinje s istim sastavom, čak i protiv najbenignijih ekipa. U Engleskoj postoji priličan program za Božić, sezona je jako duga, ključni igrač Fabregas je zadnje 3 sezone u Barci redovito padao u formi nakon Nove godine (koliko to ima veze... [više na forumu]
    Obrisan korisnik