Liga prvaka, skupina E, 5. kolo, 25.11.2014, 20:45 h
Manchester City
Manchester City 3:2 Bayern
Bayern

Video: Bayern s desetoricom darovao pobjedu Cityju, hat-trick Aguera

Borna Rupnik • utorak, 25.11.2014.
Video: Bayern s desetoricom darovao pobjedu Cityju, hat-trick Aguera
Foto: EPA

Niz momčadi Josepa Guardiole bez poraza prekinut je u Manchesteru. Engleski prvak dugo je bio u velikom problemu na svom terenu, a potom su greške gostiju u završnici te hat-trick Aguera, omogućili domaće slavlje.

Bayern je na gostovanje kod Manchester Cityja stigao s osminom finala u džepu te je Guardiola u prvu postavu uvrstio i Hojbjerga i Rodea, a engleski je prvak morao izbjeći poraz kako bi zadržao barem teoretsku mogućnost plasman u sljedeći krug Lige prvaka.

Iako u prvih dvadesetak minuta nije stvorio pravu šansu Bayernu, činilo se da se ključni trenutak za Manchester City zbio upravo u 20. minuti, kada je Benatia kao zadnji čovjek obrane zaustavio Aguera u kaznenom prostoru te dobio crveni karton. Aguero je sam izveo kazneni udarac i premda je Neuer pogodio stranu, zabio za 1:0.

Međutim, Bavarci su i s desetoricom uspjeli preokrenuti rezultat.

Na svoj 33. rođendan, Xabi Alonso postigao je u 40. minuti svoj prvi gol u Ligi prvaka nakon pet i pol godina. Prizemno je pucao iz slobodnog udarca s ruba šesnaesterca i matirao Harta.

Samo pet minuta poslije, bivši branič Cityja Boateng ubacio je s desne strane, a poljski napadač Lewandowski glavom i ramenom šokirao prisutne na Etihadu.

Nastavak je Bayern otvorio novom prigodom za Alonsa, koji je pucao preko gola, da bi Manchester City uzvratio pokušajima Navasa i Milnera, a u 70. minuti Lampard je primorao Neuera na još jednu dobru obranu.

Kada je već izgledalo da se City neće izvući, pogriješio je Alonso u predaji lopte, a Aguero se sjurio prema Neueru i realizirao šansu za 2:2.

U prvoj minuti sudačke nadoknade, loše je reagirao i Boateng, a Agueru se otvorila još jedna prilika pred Neuerom koju nije propustio te je naposljetku Manchester City uzeo sva tri boda, te sada ima ukupno pet, koliko imaju i Roma i CSKA iz Moskve. U zadnjem kolu City gostuje u Rimu, a CSKA u Münchenu.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva1:1Roma
Manchester City3:2Bayern
1Bayern 616:4+1215
2Manchester City 69:8+18
3Roma 68:14-65
4CSKA Moskva 66:13-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.11.2014. u 07:53
    Pobjedu je darovao dokazano dosadni trener sa svojomn presing taktikom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2014. u 01:01
    Neki pišu da je namještena tekma.Neam pojma.Drago mi zbog Aguera.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2014. u 00:02
    Ne bih uopće rekao da je Bayern ušao olako i ptcjenjivački u tekmu. To dokazuje i odlična igra nakon Benatijinog crvenog u kojem se uspjeva okrenuti rezultat do kraja prvog dijela. Drugo poluvrijeme je bilo nešto lošije, a zadnjih 10k minuta valjda najlošije što je Bayern odigrao u zadnjih 3... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2014. u 23:12
    Bayern darovao pobjedu Cityu svojom neozbiljnom igrom. Iako im ova utakmica nije ništa značila, ovako olako i pomalo potcjenjivački se ne smije ući ni protiv slabijeg protivnika nego što je City i to im se na kraju vratilo kroz poraz. I onda na kraju dolazimo do statistike koja kaže da su u ove... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2014. u 23:05
    a cudne tekme Cityja,i cudnih golova,rekao sam davno da je ovaj Boateng skupa sa Danteom u obrani teska trupina...bit ce to pravi pakao u Rimu za prolaz dalje..
    Obrisan korisnik