Liga prvaka, skupina E, 5. kolo, 25.11.2014, 18:00 h
CSKA Moskva
CSKA Moskva 1:1 Roma
Roma

Video: Roma u 93. minuti ispustila pobjedu, centaršut Berezuckog spasio moskovski CSKA

Borna Rupnik • utorak, 25.11.2014.
Video: Roma u 93. minuti ispustila pobjedu, centaršut Berezuckog spasio moskovski CSKA
Foto: EPA

CSKA iz Moskve i Roma podijelili su bodove u petom kolu Skupine E Lige prvaka. Talijani su poveli krajem prvog, a Rusi izjednačili na samom kraju drugog poluvremena.

U želji da uzvrate Romi za visoki poraz na otvaranju Lige prvaka (5:1), CSKA iz Moskve dočekao je goste na Areni Himki na temperaturi od -7 stupnjeva.

Većina prvog dijela protekla je bez zanimljivosti, uz tek nekoliko pokušaja iz daljine, a prva velika prigoda bila je ona Doumbije iz 39. minute, no Romin je vratar De Sanctis izašao kao pobjednik.

Samo nekoliko minuta poslije, Roma je uzvratila. Kapetan Totti, najstariji igrač na terenu, u svom je 54. nastupu u Ligi prvaka izveo slobodan udarac s ruba kaznenog prostora i silovito poslao loptu u mrežu za vodstvo gostiju, a Florenzi je zamalo još jednom matirao Akinfejeva u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Akinfejev je primio pogodak u posljednjih 26 utakmica u Ligi prvaka, a svoju je mrežu zadnji puta sačuvao početkom studenoga 2006. godine, protiv Arsenala (0:0).

U nastavku je CSKA pokušao pritisnuti Rimljane, no ostavio je i dosta prostora za protunapad, što je zamalo iskoristio Nainggolan u 60. minuti.

Prijetili su potom Musa, Džagoev i Doumbia, a s druge je strane Akinfejev zaustavio Ljajića, no izjednačenja nije bilo sve do posljednjeg napada Moskovljana, u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Pred gol je ubacio Berezucki, a lopta je preletjela sve igrače i naposljetku odsjela u mreži.

U drugoj utakmici petog kola susreću se Manchester City i Bayern.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva1:1Roma
Manchester City3:2Bayern
1Bayern 616:4+1215
2Manchester City 69:8+18
3Roma 68:14-65
4CSKA Moskva 66:13-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.11.2014. u 09:29
    CSKA definitivno zaslužio bod. Roma baš loša, pogotovo u drugom dijelu, a čak su imali dva zicera za riješiti tekmu, Radja i Ljajić. A zna se šta sljedi kad to ne iskoristiš i zadnjih 15 minuta se povučeš na svoju polovicu. I dalje ovise sami o sebi, tako da je vrijeme da odigraju dobru utakmicu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2014. u 08:34
    grozno je igrati pred praznim tribinama, no u kilavoj utakmici roma je zaslužila NE pobjediti, igrali su klasično talijanski - gol i čuvanje rezultata . situacija u skupini se ozbiljno promijenila i sad slijedi velika tekma na olimpicu .. idealan scenario
    Obrisan korisnik