Liga prvaka, skupina G, 5. kolo, 25.11.2014, 20:45 h
Sporting
Sporting 3:1 Maribor
Maribor

Video: Odlične obrane Handanoviča spriječile potpuni potop Maribora u Lisabonu

Branimir Korać • utorak, 25.11.2014.
Video: Odlične obrane Handanoviča spriječile potpuni potop Maribora u Lisabonu
Foto: EPA

Utakmica u Lisabonu završila je vipše od 45 minuta kasnije nego što je to predviđeno, a Sporting je glatko svladao Maribor s 3:1. Gosti su mogli i teže stradati da Jasmin Handanovič nije obranio niz teških udaraca...

Maribor je i definitivno otpao iz igre za osminu finala Lige prvaka, no ostao je u igri za nastavak natjecanja u Europskoj ligi. Za to će mu trebati pobjeda protiv Schalkea u posljednjem kolu, ali i bolja igra nego u Lisabonu.

Domaćin je bio brži i puno konkretniji te je Imao veliki broj prilika i na kraju je mogao i uvjerljivije slaviti.

Već u desetoj minuti Carlos Mane doveo je Sporting do vodstva, Jefferson je odradio većinu poslao, odlično ubacio loptu, a Mariborova obrana loše je reagirala i Mane je imao lagan posao.

Deset minuta prije odlaska na odmor domaćin je stigao i do drugog pogotka zahvaljujući Naniju, no Slovencima je nadu u bod dao autogolom Jefferson u 41. minuti susreta.

Drugo poluvrijeme kasnilo je više od 45 minuta i bilo je pod velikim upitnikom hoće li se utakmica večeras dovršiti. Reflektori na stadionu u Lisabonu su se ugasili i trebalo je puno vremena da se kvar otkloni.

Ipak odlučeno je da se nastavi, a kada je u 65. minuti Slimani postigao treći pogodak za Portugalce, bilo je jasno da tri boda ostaju u Lisabonu.

U završnici susreta Handanovič je branio čudesno, skinuo niz odličnih prilika i spasio goste od katastrofe.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Schalke 040:5Chelsea
Sporting3:1Maribor
1Chelsea 617:3+1414
2Schalke 04 69:14-58
3Sporting 612:1207
4Maribor 64:13-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor26.11.2014. u 08:53
    kad su smanjili na 2:1 prekinula se utakmica jer nisu radili reflektori, opet sam pomislio koliko taj Maribor ima sreće ali ovog puta nisu uspjeli izjednačit. Ibraimi neprepoznatljiv a golman Handanovič izrasta u svjetsku klasu. Imaju još šanse ali pobjeda nad Shalkeom bi bila ogromno iznenađenje u... [više na forumu]
    qvestor