Nogomet

Video: Messijev hat-trick za povijest i uvjerljivu pobjedu Barcelone, PSG nadigrao Ajax

Niko Rukavina • utorak, 25.11.2014.
Video: Messijev hat-trick za povijest i uvjerljivu pobjedu Barcelone, PSG nadigrao Ajax
Foto: EPA

Nogometaši Barcelone su, uz hat-trick Messija kojim je postao najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka, bez velike muke slavili u Nicosiji protiv Apoela, a PSG je na domaćem terenu bio bolji od Ajaxa. U sljedećem kolu na Nou Campu, pobjednici iz večerašnjih dvoboja igraju za prvo mjesto.

Apoel - Barcelona 0:4

Barcelona je s 4:0 svladala Apoel u Nicosiji u žustroj utakmici u kojoj su dodijeljena dva crvena kartona. Suarez je zabio prvijenac u Barceloninom dresu, a Messi je dokrajčio Ciprane s hat-trickom na novi rekord. Zbog duplog žutog kartona požutili su Rafina kod Barcelone i Amorin kod Apoela.

Barcelona je od samog početka utakmice uspostavila kontrolu lopte te je domaćine zabila u svoj kazneni prostor. Nizali su prigode Barcelonini igrači sve do 27. kada je Suarez, nakon odličnog štopanja lopte, iskosa lijepo plasiranim udarcem zabio svoj prvi pogodak u dresu Barcelone.

U 38. na 2:0 povisio je Messi koji je podmetnuo nogu na udarac Rafinhe i time je preskočio legendarnog Raula na vječnoj ljestvici strijelaca Lige prvaka. U prvom dijelu Barcelona je imala posjed lopte od 75% i omjer 11:1 u udarcima.

U nastavku je Barcelona nastavila s dominacijom, a rekorder Messi je upisao još dva pogotka. Prvi u 58. na dodavanje Alvesa, a ukupno treći u 87. na dodavanje Pedra. Kod obje momčadi pocrvenio je po jedan igrač zbog drugog žutog kartona nakon prekršaja. Rafinha kod Barcelone i Amorin kod Apoela.

PSG - Ajax 3:1

PSG je došao do pobjede nad Ajaxom na Parku prinčeva i u sljedećem kolu ne smije izgubiti u Barceloni ne bi li osvojio prvo mjesto. Prvo poluvrijeme je završilo minimalnim vodstvom Pariza, a u nastavku su Ibrahimović i Cavani donijeli pobjedu nakon Ajaxovog izjednačenja.

Prvi dio je bio dosta izjednačen, i Ajax je prijetio, no najveće prigode kod Pariza imali su Cavani i Lavezzi. U 33. Cavani je zabio u praznu mrežu na Lavezzijevu asistenciju za jedini pogodak u vrlo tvrdom prvom dijelu.

Na početku otvaranja dobru prigodu za povećanje vodstva propustio je Lavezzi no Ajax je izjednačio u 67. preko Klaassena koji glavom posprema centaršut Kishna. Ipak, novo vodstvo Parižanima donio je Ibrahimović koji je nakon odličnog primanja zabio u suprotni kut Cillessena.

Pet minuta potom Cavani je svojim drugim pogotkom potvrdio pobjedu PSG-a. Urugvajac je presjekao loše poslanu povratnu loptu Van der Hoorna, zaobišao Cillessena i samo gurnuo loptu u praznu mrežu za konačnih 3:1.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

PSG3:1Ajax
APOEL0:4Barcelona
1Barcelona 615:5+1015
2PSG 610:7+313
3Ajax 68:10-25
4APOEL 61:12-111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ...26.11.2014. u 11:48
    mogao je skupiti bar još 6 ili 7 asistencija da su mu suigrači imali bolji... [više na forumu]
    ...
  • Obrisan korisnik26.11.2014. u 01:14
    Ošli(opali u formi) Xavi,nema trenutno Inieste(ozljeđen).Messi i dalje dominira.To je dokaz da kad si na vrhu svi su ljubomorni i žele da te ospore.Real je sad najjači,reko bi jači od onog Zidaneovog.CR ima Modrića i Kroosa(zato mu se i je toliko digla igra uz takva dva al pari veznjaka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2014. u 00:32
    https://twitter.com/videoelbarca/status/533699584745152512/photo/1 ova grafika pokazuje koliko je ovaj igrač nadnaravan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2014. u 00:31
    Najbolji igrač svih vremena.Vratio se u igru za Zlatnu loptu.3 dana 2 rekorda 2 hattricka.Playmaker i golgeter.Takvog još nismo gledali.Počašćen sam što ga mogu gledat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2014. u 23:22
    velike cestitke nogometnom geniju Messiji koji je u 4 dana skinuo 2 velika rekorda,i to na koji nacin hattrick,sve desnom nogom... P.S. gol Suareza na onakav nacin me podsjetio na poteze velikog Ronaldinha koji je petom u okretu protravao kroz noge,majstorski!!!
    Obrisan korisnik