Nogomet

Video: Blijedi Dinamo izgubio od Astre, ostao bez gola i bez proljeća unatoč pomoći Red Bulla

Borna Rupnik • četvrtak, 27.11.2014.
Video: Blijedi Dinamo izgubio od Astre, ostao bez gola i bez proljeća unatoč pomoći Red Bulla
Foto: FaH

Premda je dočekao dobre vijesti iz Glasgowa, Dinamo je propustio odraditi svoj dio posla u Rumunjskoj te ponovno ostaje bez europskog proljeća.

Hrvatski je prvak na gostovanje kod rumunjske Astre došao s imperativom pobjede, a jednim je uhom osluškivao i kretanje rezultata u dvoboju Celtica i Red Bull Salzburga.

Premda su prve minute koliko-toliko obećavale za Dinamo, brzo se pokazalo da će Astra imati dosta prostora oko modre obrane, a samo je sreća spasila goste u 12. i 14. minuti kada je odlične prilike nespretno propustio Bukari.

Najbolju je prigodu Dinamo propustio sredinom prvog dijela, nakon jednog promašaja Soudanija glavom, kada je domaći vratar Lung obranio udarac Wilsona Eduarda, a Henriquez odbijenu loptu poslao pored gola.

Prije odlaska na odmor pokušavali su još jednom Soudani te Budescu i Pivarić, ali mreže se nisu tresle.

Samo pet minuta nakon što je lopta ponovno krenula s centra, Dinamova je obrana zaboravila na Bukarija, koji glavom u padu posprema ubačaj Seta u gol Dinama.

U potrazi za preokretom, trener Zoran Mamić pokušao je i s Machadom, Fernandesom i Čopom, no što je vrijeme više odmicalo, to je Dinamo više izgledao bezidejnije i bezvoljnije. Udarce su uputili tek Machado i Čop, da bi u završnici Astra bila blizu i drugog pogotka.

Astra je tako preskočila hrvatskog prvaka na tablici i preuzela treće mjesto, a Modri su uoči zadnjeg kola i susreta sa Celticom na Maksimiru ostali na dnu. Istovremeno, Red Bull je pomogao Dinamu, dobivši 3:1 na Celtic Parku, no Dinamo nije pomogao sam sebi.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Astra Giurgiu1:0Dinamo
Celtic1:3Salzburg
1Salzburg 621:8+1316
2Celtic 610:11-18
3Dinamo 612:15-36
4Astra Giurgiu 66:15-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2014. u 15:50
    da nije platini promijenio pravila igre i kvalifikacija, ne bi imali šta komentirat osim kvalifikacija koje bi bile plafon dinama i njegova stručnog stožera..
    Obrisan korisnik
  • cameosis28.11.2014. u 14:46
    ovo me podsjeca na pjesmu bijelog dugmeta: lipe cvatu (sve je isto k'o i lani ...)
    cameosis
  • Sused28.11.2014. u 10:32
    Mogli bi napraviti anketu/izbor za najlošijeg igrača Dinama...a stvarno se ne bi mogao odlučiti :Eduardo, Taravel, Šimunović, Pivarić, Machado, Antolić, Wilson, Goncalo, SigaliStrašno. Zaista me čudi što je Dinamo ispred Rijeke.Sam sam si kriv, nakon Aalborga rekao sam da neću više gledati, gledao... [više na forumu]
    Sused
  • Sused28.11.2014. u 07:27
    Ivanković da išta zna o nogometu ne bi mu se događalo to što mu se događa, pogotovo kad dođe u Dinamo...
    Sused
  • chepo28.11.2014. u 07:20
    mrkrunimire, zamalo ti dadoh minus što nam dade link na ovu sramotu. Ipak sam ti dao plus jer se zbilja trudiš i stalno nas opskrbljuješ sadržajima utakmica. Samo nastavi tako:)
    chepo