Košarka

Cibona radila prekovremeno: "Mislili smo da ćemo prelomiti na pet, deset razlike"

Davor Kovačević • ponedjeljak, 01.12.2014.
Cibona radila prekovremeno: "Mislili smo da ćemo prelomiti na pet, deset razlike"
Foto: FaH

U uzbudljivoj i neizvjesnoj završnici i čak 50 minuta igre Cibona je stigla do svoje četvrte pobjede u ABA ligi. Metalac je bio manje sretan, a u junaka Vukova pretvorio se Damir Markota.

Nije lako Ciboni ove sezone. Pobjede su postale luksuz i dolaze na kapaljku, a kad dođu onda se za njih mora orati i kopati prekovremeno. Čak dva produžetka i 50 minuta igre, za nepristrane gledatelje uživancija, za navijače i trenere muka i griženje noktiju.

U junaka Cibone pretvorio se Damir Markota. Šveđo je najprije pojavivši se niotkud s istekom regularnog dijela iz obruča izvadio loptu Dorđa Majstorovića i tako spriječio nove traume, a onda postigao ključnu tricu u posljednjim trenucima produžetka.

”Mislim da smo gledateljima priuštili dobru i interesantnu utakmicu. Znali smo da je Metalac ozbiljan protivnik. Mislili smo da ćemo prelomiti na pet, deset razlike no nije se dogodilo. Sva sreća da se dobro radi kod Rimca i Golemca pa smo bili fizički spremni i to je, po meni, bio glavni adut na kraju”, izjavio je Cibonin junak po završetku utakmice za službenu stranicu natjecanja.

Cibona je prebrodila i “nedolazak“ Jerrela Blassingamea na utakmicu u prvom dijelu. Amerikanac je bio van svakog ritma, u prve tri minute izgubio četiri lopte, a na kraju je stigao i do double-double učinka. 1. prosinca mu ističe ugovor, mora da je proradio inat. Rimac ga je čekao i čekao.

”Izuzetno sam sretan s pobjedom. Znali smo da će biti nezgodna utakmica. Protivnik je došao pun samopouzdanja nakon niza od četiri pobjede i radi se o jako dobroj momčadi koju smo dobro iskautirali. Čestitam svojim momcima. U pojedinim trenucima puno stvari je bilo loše, gubili smo sedam razlike u četvrtoj četvrtini, tako da sam zadovoljan pobjedom”, govorio je trener Cibone.

Metalac je nakon lošeg ulaska u sezonu, što je prouzrokovano gostujućom turnejom, iznenađujuće nanizao četiri pobjede. Ipak, gostujući trener Vladimir Đokić i nije bio previše razočaran nesretnim porazom.

”Čestitao bih ekipi Cibone na zasluženoj pobjedi i kolegi Slavenu Rimcu na svemu što je dosad napravio s Cibonom te, naravno, na pobjedi večeras. Ne bi bilo nezasluženo ni da smo mi dobili utakmicu, ali sve je to sport, praktično je odlučio jedan šut Markote koji je veliki igrač te je dao bitnu tricu i slomio nas. Cibona je uz dosta sreće, ali zasliženo, dobila utakmicu. Svojim igračima nemam što zamjeriti i imaju moje bezgranično povjerenje”, korektan je bio Đokić.

Jedan od onih zbog kojeg se navijačima Cibone dizala kosa na glavi bio je Marko Jošilo. Nije ga bilo nigdje, a onda je na startu posljednje četvrtine stavio tri vezane trice ne dopustivši da se Cibona odlijepi kod 53:48, upravo ono što je spominjao Markota.

”Pokazali smo karakter i odigrali stvarno dobru utakmicu. Ostaje žal za propuštenom šansom. Za nas je velika stvar s Cibonom u Zagrebu odigrati dva produžetka i u više navrata biti nadomak pobjede. Pred nama je nekoliko teških utakmica i morat ćemo ovako nastaviti raditi i boriti se” za kraj će Jošilo.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!