Nogomet

Bez iznenađenja na skraćenom popisu: Messi, Neuer i Ronaldo kandidiraju za Zlatnu loptu

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.12.2014.
Bez iznenađenja na skraćenom popisu: Messi, Neuer i Ronaldo kandidiraju za Zlatnu loptu
Foto: EPA

FIFA je objavila skraćeni popis kandidata za Zlatnu loptu. U završni krug izbora ušli su očekivano Lionel Messi, Manuel Neuer i Cristiano Ronaldo te će jedan od njih trojice biti proglašen najboljim igračem svijeta u tekućoj godini...

Nikakvih iznenađenja nije bilo u novom skraćivanju popisa kandidata za osvajanje Zlatne lopte. Među trojicom kandidata za osvajanje ove prestižne nagrade ostali su upravo oni koji su se najčešće i spominji posljednjih tjedana.

Uz Lionela Messija i Cristiana Ronalda koji su već tradicionalno u završnici izbora, našao se i Manuel Neuer, najbolji vratar svijeta koji je igrao vrlo važnu ulogu u njemačkom osvajanju naslova prvaka svijeta te svih Bayernovih uspjeha proteklih godina.

Sudeći po brojnim prognozama, Ronaldo i Neuer trebali bi voditi borbu za ovaj trofej dok je Messi nekako u njihovoj sceni nakon Barcelonine sezone ispod očekivanja.

U konkurenciji za najbolju nogometašicu ostale su Nadine Kessler, igračica sredine terena Wolfsburga i njemačke reprezentacije, brazilska napadačica Marta koja nastupa za Rosengaard te Amerikanka Abby Wambach iz Western New York Flasha.

Titulu najboljeg trenera odnijet će Carlo Ancelotti, Joachim Löw ili Diego Simeone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.12.2014. u 20:52
    tko jos pridonosi vaznost ovim nagradama korumpirane organizacije FIFA-e???
    Obrisan korisnik
  • PosedarskiVitez01.12.2014. u 19:38
    A LFC-ev kapetan Lovren???
    PosedarskiVitez