Vodeni sportovi

Barakude nastavljaju Svjetsku ligu u Francuskoj: “Puni smo pozitivne energije, očekujemo pobjedu“

Davor Kovačević • utorak, 09.12.2014.
Barakude nastavljaju Svjetsku ligu u Francuskoj: “Puni smo pozitivne energije, očekujemo pobjedu“
Foto: Martina Japundžić

Nakon što su uspješno apsolvirali lakšu prepreku u Turskoj, hrvatski vaterpolisti nastavili su put u Svjetskoj ligi koji ih je odveo u Francusku, točnije u Montpeiller gdje će Barakude tražiti i drugu pobjedu.

Još u nedjelju započelo je okupljanje hrvatske vaterpolske reprezentacije za akciju zvanu Francuska i odmah su stigli problemi. Nakon što su se u reprezentaciju u utakmici protiv Turske i službeno vratili Miho Bošković i Damir Burić, navijačima se zagolicala mašta. S povratničkim dvojcem Barakude su trebale ponovno biti kompletne, valjda prvi put još od Olimpijskih igara u Londonu, ali na taj će luksuz izbornik Ivica Tucak još neko vrijeme pričekati.

Dan prije okupljanja Tucku su otkazala dvojica igrača, Paulo Obradović i Damir Burić. Tek što se vratio nakon dugog izbivanja Medu su snašli novi problemi s ramenom, dok je Bura dobio visoku temperaturu i nije htio riskirati.

Hrvatska reprezentacija:

Josip Pavić
Marko Bijač
Nikša Dobud
Luka Lončar
Ivan Buljubašić
Andro Bušlje
Marko Macan
Maro Joković
Miho Bošković
Ante Vukičević
Sandro Sukno
Petar Muslim
Luka Bukić

Hrvatska je u utorak stigla u Montpeiller, a za utakmicu protiv Francuske u kadar se vraćaju Maro Joković i Josip Pavić koji su propustili Tursku, dok je umjesto Burića i Obradovića Tucak pozvao Marka Macana i Petra Muslima.

”Stigli smo u Francusku puni pozitivne energije sa željom za pobjedu. Stanje u momčadi je dobro, svi igrači koji su pozvani su zdravi i spremni. Očekujem našu pobjedu sutra”, kratko je po dolasku u Montpeiller za stranicu Saveza izjavio izbornik Tucak.

Iako ne spadaju u red onih najboljih reprezentacija,Francuzi su hrvatskim vaterpolistima još uvijek u svježem sjećanju, a to sjećanje nalaže oprez. Naime, u srpnju na Europskom prvenstvu u Budimpešti utakmica protiv Francuske Hrvatskoj je trebala poslužiti za poboljšanje gol razlike, no umjesto toga utakmica se pretvorila u mučenje. Francuzi su dugo prijetili Hrvatskoj, no u završnici je ipak presudila kvaliteta koja je dakako na hrvatskoj strani.

Nije ni kod Francuza idealna kadrovska situacija. Oni su u prvom kolu u domaćem bazenu poraženi od Talijana s 9:15, a tada, kao što neće ni večeras, nije im igrao ponnajbolji igrač Michael Bodegas koji je upravo na Euru bio najveća prijetnja Hrvatskoj.

U drugom susretu naše skupine sastaju se Crna Gora i Italija i s obzirom da će samo jedna momčad uz Italiju vidjeti završni turnir u Bergamu, Barakudama ne preostaje ništa drugo nego od 19.30 krenuti po tri boda, ali valjda nešto lakša nego prije šest mjeseci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!