Nogomet

Izbornik Kovač upozorava: "Važno je da Kramarić igra, zaradu u drugi plan. Lovren se neće predati"

Borna Rupnik • utorak, 09.12.2014.
Izbornik Kovač upozorava: "Važno je da Kramarić igra, zaradu u drugi plan. Lovren se neće predati"
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Niko Kovač proljetni nastavak kvalifikacija može čekati mirno, na prvom mjestu kvalifikacijske skupine

Pri kraju kalendarske godine, jedna je od glavnih hrvatskih nogometnih tema i eventualni transfer Andreja Kramarića, na kojemu će Rijeka zaraditi pozamašnu svotu.

"Moj je savjet svim mladim igračima da nađu klub gdje je veća vjerojatnost da će igrati. Važno je da igra i ima samopouzdanje. Kad odeš van najgore je što nemaš društvo, prijatelje, roditelje, ne znaš jezik, i još onda ako na terenu ne krene, to je vrlo teško. Zato bih volio da ti momci u prvom planu gledaju minutažu, a u drugom zaradu, jer sigurno je bilo više onih koji nisu uspjeli", poručio je Kramariću hrvatski izbornik Niko Kovač.

"Kramarić je sada u formi, normalno da se oko njega vrte priče o ponudama, zaradama, a do ljeta se može i ozlijediti, te bi možda bilo bolje da ode prije. Ali, možda i ne bi...", prenio je Kovač svoja razmišljanja za Goal.com.

Mladi je hrvatski napadač u inozemstvu i Ante Rebić, koji ima problema s minutažom u njemačkom drugoligašu RB Leipzigu.

"Privikavanje iz jednog sustava na drugi ne ide tako bezbolno. Ante je mlad momak, kvalitetan igrač, koji je u Hrvatskoj bio među najboljima, ali Nijemci ciljano razmišljaju: svatko mora biti mentalno, karakterno, fizički jak, uklopiti se u zajedništvo. Na koncu, to je ono što i ja tražim. To je učenje, to što će sada naučiti koristit će mu 15 godina, a neosporno je Rebić kvalitetan igrač i uvjeren sam da će se priviknuti", ispričao je Kovač.

Kovač je otkrio i kako vjeruje da će Luka Modrić biti natrag na terenu do ožujka te kako Dejanu Lovrenu predstoji borba za poziciju u Liverpoolu.

"Možda je to i dobra stvar, napraviš korak natrag da bi mogao dva naprijed. Ne smije se predati, i kako vidim ni neće. Radit će i čekati šansu", rekao je izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2014. u 08:19
    dobro ih savjetuje
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199010.12.2014. u 01:37
    Aj da na bar par mista nije napomenija da baš viruje u njihov potencijal.... al sam si reka, potencijal.ne gotov proizvod. Proša je profesionalizam, jake klubove i zna šta govori. I danas naši najbolji igrači su gradili put priko tranzicijskih, manjih klubova. Wolfsburga, Tottenhama, Seville... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik09.12.2014. u 22:03
    Pa Luka nije imao neku veću ponudu nego što je bila od Tottenhema. Da je imao otišao bi tamo gdje bi mu ponudili više. Tako i svi ostali. Tako ako dobije, a mogao bi. Ponudu od nekog većeg ili velikog kluba siguran sam da će ići bez razmišljanja. Mislim da nema straha od toga, gdje god da Krama... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2014. u 20:03
    nedavno sam isto rekao, jaka liga manji klub i onda možeš biti kao modrić, rakitić, manndžo koji su takvim putem napravili što jesu.
    Obrisan korisnik
  • Share09.12.2014. u 19:57
    Fino razmisljanje i korisni savjeti mladim igracima
    Share