Rukomet

Vori: "Lijepo je vratiti se kući i igrati pred punom dvoranom, bilo je borbeno do zadnje minute"

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • utorak, 09.12.2014.
Vori: "Lijepo je vratiti se kući i igrati pred punom dvoranom, bilo je borbeno do zadnje minute"

PPD Zagreb otkinuo je dva boda francuskom PSG-u u osmom kolu Lige prvaka nakon što je pružili odličnu obranu te je stiglao korak bliže željenom cilju, a to je plasman u osminu finala najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Riječ, dvije o dvoboju netom nakon susreta kazali su igrači PSG-a Igor Vori i Jakov Gojun te Zagrebaš Luka Stepančić.

Momčad PPD Zagreba u utorak je u zagrebačkoj Areni pružila odličnu igru protiv francuskog Paris Saint-Germaina te je priredila novo veliko iznenađenje i sjajan uspjeh svladavši i Francuze na svom terenu. Na koncu su Zagrebaši bolji bili s minimalnih 25:24 te su napravili velik korak k osmini finala natjecanja.

Netom nakon dvoboja u redovima PSG-a, točnije, kod njegova kružnog napadača i hrvatskog reprezentativca Igora Vorija nije bilo previše razloga za tugu s obzirom na to da je atmosfera u dvorani bila sjajna: "Super, fenomenalno, lijepo se vratiti kući i igrati pred punom dvoranom. Nažalost na kraju smo izgubili, treba čestitati Zagrebu na stvarno odličnoj utakmici. Bilo je borbeno do posljednje minute i čestitam Zagrebašima na tome."

Otkrio je potom Vori kako se ekipa sada okreće dvobojima u francuskoj ligi te borbi za naslov prvaka Francuske: "Uspjeli smo nažalost pokvariti ovu stvarno dobru atmosferu koju smo imali budući da smo u posljednjih nekoliko utakmica stvarno odlično igrati, ali glavu gore.

"Sada nam predstoje dvije ligaške utakmice, no potom slijedi ona posljednja s Nantesom gdje se odlučuje ostajemo li u utrci za prvaka ili gubimo domaće prvenstvo", osvrnuo se Vori na vrlo važnu utakmicu LNH-a.

"Znali smo da nam neće biti lagano. Čestitam momcima na pobjedi i borbenosti. Odlično igraju kod kuće ove sezone. Zasluženo su pobijedili, a temelj je čvrsta obrana na čelu s Ivićem koji je bio sjajan večeras. Nas sada čeka Nantes, a to nam je vrlo važna utakmica radi domaće lige i možda smo malo više bili koncentrirani na to. No, to ništa ne umanjuje pobjedu Zagreba i još jednom mu čestitam", kratko je prokomentirao utakmicu Jakov Gojun.

Odličnog raspoloženja bio je, pak, Zagrebov Luka Stepančić koji je kratko prokomentirao susret: "Ostala je Arena neosvojiva za sve goste ove sezone, još da je bio i taj Tatran u Kutiji šibica bilo bi to 100%. Ponovno smo odigrali odličnu utakmicu obrambeno, dok je napadački to moglo bolje. Trener se nije šalio kada je rekao da bi htjeli dobiti šest razlike, ali prezadovoljni smo i presretno i to se sve još treba slegnuti."

O Francuzima je Zagrebov desni vanjski samo nadodao: "Francuzi izgledaju jako moćno i strašno, ali našli smo neka rješenja u odnosu na prošlu utakmicu. Smatram da nisu navikli na tako oštru, pokretljivu i brzu obranu kao što je bila u drugom dijelu i tu smo ih zbunili te mislim da je svatko ostavio posljednji atom snage i tu smo ima našli rupu."

Foto: Jozo Čabraja

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!