Rukomet

Vujović: "Dobiti dvije velike ekipe kod kuće velik je korak za ovu mladu ekipu i za rukomet u Zagrebu"

Iz Arene Zagreb:Danijela Lemaić • utorak, 09.12.2014.
Vujović: "Dobiti dvije velike ekipe kod kuće velik je korak za ovu mladu ekipu i za rukomet u Zagrebu"
Foto: Davor Sajko

Momčad PPD Zagreba u sklopu osmog kola Lige prvaka ugostila je francuski PSG nad kojim je slavila 25:24 te je tako nastavila pozitivan niz na domaćem terenu. Nakon zanimljive utakmice svoja mišljenja podijelili su treneri Philipp Gardent i Veselin Vujović, kao i igrači Marko Kopljar i Filip Ivić.

Rukometaši hrvatskog prvaka na domaćem su terenu još jednom pobijedili teškog protivnika u Ligi prvaka, naime, nakon što su u prvom kolu svladali Kiel ovog puta Zagrebaši su bodove uzeli i francuskom PSG-u te na najbolji način zaključili europsku polusezonu.

Gostujući trener Philippe Gardent netom nakon susreta kazao je: "Čestitam domaćoj ekipi na zasluženoj pobjedi. Predstavili su se onako kako smo i očekivali, čvrstu obranu kakvu igraju od početka Lige prvaka. Pokazali smo dobre stvari u obrani, ali smo zakazali u napadu. Imali smo prazan hod od pet, šest minuta koji nas je natjerao da trčimo za Zagrebom što nas je umorilo."

Ivić: "Publika me digla u drugom dijelu"

Mladi vratar Filip Ivić, koji je zaustavio 14 pariških napada, izjavio je: "Htio bih čestitati svojim igračima koji su se borili od prve do zadnje minute i koji su pokazali velikom Parizu da možemo igrati sa svima. Čekaju nas dvije utakmice protiv La Rioje i Metalurga u kojima ćemo pokazati svoje pravo lice, a zatim čekati protivnika u osmini finala."

"U drugom poluvremenu podigla me publika kada su krenuli navijati i veliko im hvala na tome. Hvala PSG-u na korektnoj igri, a mi idemo odraditi sve do kraja", zahvalio se svim navijačima Ivić.

"Mislim da možemo žaliti jer smo imali par mogućnosti za izjednačenje, ali krivi smo što nismo uspjeli i šteta za nas. Zagreb je zasluženo pobijedio. Jedina pozitivna stvar u današnjem susretu je što smo zadržali bolju gol razliku jer se možemo naći u situaciji s istim brojem bodova. Mi smo gospodari naše sudbine te moramo još pobijediti Brest, a mislim da je to moguće", osvrnuo se Gardent na propuštene prilike PSG-a.

Trener Zagrebaša Veselin Vujović itekako može biti zadovoljan igrom svoje ekipe, a rekao je i riječ, dvije o samom protivniku: "U najavi ove utakmice rekao sam da nama u goste dolazi najatraktivniji rukometni klub u Europi. Znali smo koliko će biti teško odigrati ovaj susret jer su igrači PSG-a gabaritni igrači, ono što bi se reklo trener ih ima na metar i na kilo. To je diktiralo stalne rotacije moje ekipe u obrani i u napadu. Riskirali smo da nas kazne u nekim situacijama, ali smo to dobro kontrolirali. Nisu toliko bili pokretljivi u napadu što nam je dopustilo da odigramo dobru obranu."

"Na sve to treba dodati da je Filip Ivić u ključnim trenucima branio odlično, branio je sve što je trebalo i pokazao je da je s razlogom jedan od vratara u reprezentaciji. Odradili smo sve kako smo se dogovorili, prokomentirao je Vujović sjajno izdanje vratara Filipa Ivića.

Za kraj je Zagrebov strateg rekao: "Naravno da je moje zadovoljstvo ogromno ako u ovoj polusezoni gdje si u skupini s Kielom i PSG-om dobiješ obje utakmice kod kuće. To je veliki korak za ovu mladu ekipu i za rukomet u Zagrebu. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i u ostale dvije utakmice koje nas čekaju. Čestitam na korektnoj utakmici PSG-u i želim mu svu sreću u nastavku Lige prvaka."

"Mislim da je dosta toga rečeno. Čestitao bih Zagrebu na velikoj borbenoj utakmici. Bili su odlični u obrani, a u napadu su imali nekoliko zanimljivih rješenja. Na nama je da u drugom dijelu osiguramo drugu poziciju u skupini", istaknuo je Marko Kopljar.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

La Rioja30:34Kiel
Metalurg Skoplje27:27Meškov Brest
RK Zagreb25:24Paris Saint-Germain
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!