Rukomet

Vori, Kopljar, Gojun i francusko društvo stižu u Zagreb: "Magnet za publiku i izazov za nas"

Zvonka Keliš • utorak, 09.12.2014.
Vori, Kopljar, Gojun i francusko društvo stižu u Zagreb: "Magnet za publiku i izazov za nas"

Rukometaši PPD Zagreba na svom će terenu zagrebačke Arene ovog utorka ugostiti jednu od najboljih europskih ekipa protiv koje će se morati prikazati u onom najboljem svjetlu. Francuski PSG će predvođen hrvatskim trojcem Igorom Vorijem, Markom Kopljarom te Jakovom Gojunom, kao i ostatkom društva, na tribine zasigurno privući velik broj navijača koji bi, pak, istima trebali otežati posao te bi pritom Zagrebaše trebali predvoditi do što boljeg izdanja.

Momčad PPD Zagreba ovog će utorka, po drugi puta u ovoj europskoj sezoni, snage odmjeriti s jakim francuskim PSG-om hrvatskog trojca Igora Vorija, Marka Kopljara te Jakova Gojuna. Nakon što su Zagrebaši u gostima kod Francuza poraženi 22:27 u sklopu drugoga kola najelitnijeg europskog klupskog rukometnog natjecanja, vrijeme je da hrvatski prvaci na svom terenom, pred zasigurno punom Arenom Zagreb, pokažu što sve znaju i mogu te što su sve uvježbali pod palicom trenera Veselina Vujovića kako bi pružili dobro izdanje te što bolji otpor pred svojim navijačima, a kako i sami kažu, možda i iznenadili.

U dosadašnjem dijelu europske sezone hrvatski je predstavnik polučio kako pozitivna tako i ona negativna iznenađenje, pružio je dobru igru, ali se prikazao i u ne baš najboljem svjetlu, a sve je to nakon sedam odigranih kola dovelo PPD Zagreb na peto mjesto skupine A s tri pobjede te četiri pretrpljena poraza za šest osvojenih bodova, isto koliko ih ima trenutno i bjeloruski Meškov Brest, ali s utakmicom više.

"Dolazi PSG koji je, kao što je trener rekao, poimence možda i jedna od najboljih momčadi trenutno. Od prve momčadi do klupe sve su vrhunski igrači, ali to ne znači da ćemo se mi predati i da nećemo odigrati dobru utakmicu. Što se tiče atmosfere u svlačionici ona je kao i inače jako dobra. Malo nas zabrinjava ozljeda Josipa Valčića, ali ako on ne bude mogao igrati što je, tu je. Mi ostali ćemo morati dati malo više i sigurno je da se nećemo predati ni pred kim pa ni pred Parizom", izjavio je Zagrebov Ilija Brozović dan prije susreta s PSG-om.

SEHA GSS liga Zagrebašima je, pak, donijela također zanimljive susrete i rezultate, ali nakon 11 odigranih susreta, točnije njih deset i jednog neodigranog, ali s bodovima u korist Hrvata, isti se drže na drugom mjestu ljestvice s osam slavlja, tri poraza u vrlo dobra 24 osvojena boda. Trebaju se stoga rukometaši Zagreba dobro posložiti kako bi se suprotstavili jednoj od najboljih momčadi Europe te dakako pritom trebaju na visokoj razini biti kako vratari tako i čvrsta i agresivna obrana koja se toliko spominje, kao i naravno raspoložena vanjska linija uz šutere za koje je vrijeme da se uzdignu.

Uoči dvoboja s PSG-om trener PPD Zagreba Vujović kazao je: "Na dobroj smo liniji onoga što sam kao trener zacrtao kada sam došao u Zagreb, a to je da dobijemo veću agresivnost, disciplinu i odgovornost te želju za dokazivanjem i dobrim rezultatima. U goste nam dolazi po imenima najatraktivnija ekipa u Europi, pogotovo jer dolazi iz Francuske, a znamo da je rukometni neprijatelj broj jedan Hrvatima upravo Francuska s igračima koji su već dokazani poput Omeyera, Narcissea i Abaloa, ali i Baracheta, te naravno tu su i tri hrvatska izuzetno kvalitetna reprezentativca, Vori, Gojun i Kopljar. Upravo to je velik magnet za publiku i velik izazov za nas da odigramo najbolje i najborbenije što možemo."

Nastavio je potom Zagrebov strateg: "Pavlović je operiran i neće moći igrati u skorije vrijeme, imamo problem s Josipom Valčićem koji je imao neugodan udarac poslije Novog Sada te je pauzirao nekoliko dana. Nisam veliki optimist, ali ako se dogodi da on stvarno ne može igrati to je velik i nenadoknadiv hendikep za mene kao trenera, ali to ne umanjuje značaj svih ostalih, kao i volju i želju da odigramo dobro i koga nema bez njega se i može i mora. Onda može zablistati netko drugi, ali stvarno bih volio da budemo kompletni zbog cijele situacije i nadam se najboljem."

Ekipa francuskog Paris Saint-Germainea u Zagreb stiže s druge pozicije na ljestvici skupine A u kojoj je do sada ostvarila pet pobjeda (Metalurg, PPD Zagreb, Naturhouse La Rioja, Meškov Brest te ponovno Metalurg) te je pretrpjela dva poraza od njemačkog Kiela, a sve to za ukupno deset osvojenih bodova. Po nove europske bodove stoga će Parižani stići i u zagrebačku Arenu gdje će željeti pokazati sva svoja imena i svoju jakost, no vrijedi još uvijek vidjeti kako se sva ta odlična rukometna imena ponašaju kao momčad.

Vori najavio odličan susret

"Bit će ovo teška utakmica protiv Zagreba koji je kod kuće neporažen te je uspio svladati Kiel. Ekipa ima podršku više od deset tisuća navijača koji žive i dišu za rukomet. To, pak, obećava odličan susret", kratak je bio hrvatski rukometaš Vori koji brani boje PSG-a.

U francuskom prvenstvu momčad PSG-a nakon 12 odigranih susreta, pak, također drži drugo mjesto na ljestvici, tik iza Montpelliera, a uz devet sigurnih slavlja pretrpjela je i tri poraza za ukupno 18 bodova. Vrijedi istaknuti kako su Parižani u francuskom derbiju prije šest dana uspjeli očitati rukometnu lekciju vodećoj momčadi Prvenstva te su nad istom slavili sa 16 pogodaka razlike (36:20) stoga momci Philippea Gardenta zasigurno stižu u dobrom raspoloženju te s dodatnim poletom.

Zagrebački će Lavovi stoga osim na hrvatski trojac morati poželjeti loš vratarski dan, posebice sjajnog i itekako iskusnog Thierryja Omeyera, kao i što manje raspoložene Mikkela Hansena, Daniela Narcissea, Luca Abaloa, Xaviera Baracheta, Williama Accambraya te ostatka društva.

Pred sam susret sa Zagrebom trener PSG-a Gardent rekao je: "Ovo će biti teška utakmica, naime, suočiti se s deset tisuća ljudi na tribinama i njihovim zvučnim zidom jest ono što obogaćuje susret, ali to je i naš posao tako da moramo stvarno ostati fokusirani kako bi 2014. godinu zaključili na najbolji mogući način."

Pred momčadi PPD Zagreba jest, dakle, uistinu težak posao s obzirom da će na parketu zagrebačke Arene stajati jedni od najboljih rukometaša svijeta, no predvođeni hrvatskim navijačima, koji će zasigurno ispuniti Arenu Zagreb, a koji bi svoje glasnice ovoga puta uistinu trebali uprijeti u davanje podrške Lavovima na terenu, Zagrebaši bi trebali dati sve od sebe te prikazati kako čvrstu obranu tako i razigran napad za pružanje dobrog otpora PSG-u te pokazivanje u onom najboljem svjetlu i izdanju.

Susret osmoga kola Lige prvaka između PPD Zagreba i PSG-a u zagrebačkoj Areni počinje u 18.30 sati.

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

La Rioja30:34Kiel
Metalurg Skoplje27:27Meškov Brest
RK Zagreb25:24Paris Saint-Germain
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10809.12.2014. u 18:13
    po mojim podacima 18:30 arenasport
    narada108
  • Perfect09.12.2014. u 16:18
    EHF kaže da je danas u 18 i 30 i da ima prijenosa na HTV 2 . ima ili nema???
    Perfect
  • Perfect09.12.2014. u 15:52
    MOže odgovor, kad je utakmica EHF kaže danas 09.12. i ima li prijenosa na kojem TV programu??????
    Perfect
  • Gh0C09.12.2014. u 14:21
    Kaj ne igraju danas?
    Gh0C