Nogomet

Video: Subašićev Monaco s ukupnih 4:1 prvi, Jedvajev Bayer kao drugi u nastavak Lige prvaka

Niko Rukavina • utorak, 09.12.2014.
Video: Subašićev Monaco s ukupnih 4:1 prvi, Jedvajev Bayer kao drugi u nastavak Lige prvaka
Foto: EPA

Nogometaši Monaca svladali su na domaćem terenu Zenit iz St. Peterburga te su grupnu fazu natjecanja završili na prvom mjestu s gol razlikom 4:1. Leverkusen je bio vodeći prije posljednjeg kola, no nisu uspjeli svladati Benficu u gostima te će u osminu finala kao drugoplasirana ekipa skupine.

Monaco do treće pobjede i prvog mjesta u skupini

Nogometaši Monaca pobijedili su na domaćem terenu Zenit i kao prvoplasirani su se plasirali u drugi krug natjecanja. Danijel Subašić, najbolji vratar grupne faze natjecanja, ponovno je sačuvao mrežu te je nakon šest utakmica ostao na samo jednom primljenom golu!

Zenitu je za prolaz trebala isključivo pobjeda, no Monaco je odigrao odlično drugo poluvrijeme i s 2:0 na kraju svladao Ruse koji će europsku sezonu nastaviti u Europskoj ligi.

Prvi dio, koji nije obilovao šansama i prigodama, pripao je gostima. Imali su veći postotak lopte u svojim nogama i jedine dvije prigode. Prvi je zaprijetio Hulk iz dalekometnog slobodnjaka u 28., no odlični Subašić bio je na mjestu. Subašić je bio siguran i u 41. kada je obranio Lombaertsov udarac glavom.

U nastavak je Monako ušao otvorenije te je više prijetio gostujućim vratima. U 63. domaćini su došli do vodstva preko Abdennoura koji je odlično popratio Ferreirin centaršut iz slobodnog udarca i zabio za 1:0 vodstvo svoje momčadi.

Nakon vodećeg pogotka Monaco je potpuno preuzeo inicijativu te su imali još nekoliko prigoda, a u 89. Fabinho je zabio za konačnih 2:0 nakon duplog pasa s Moutinhom.

U izjednačenoj utakmici Benfica i Leverkusen podijelili bodove

Prije utakmice Leverkusen je bio vodeća momčad skupine te im je na Luzu trebala pobjeda kako bi bili sigurni da će s te pozicije ući u četvrtfinale. Međutim, prosječna utakmica na Estadio de Luzu završila je bez pogodaka, a Bayer je posljednji sučev zvižduk dočekao s deset igrača.

U prvom dijelu najbolje prigode imala je Benfica, točnije njen napadač Lima. Lima je već u 11. uzdrmao gredu nakon što mu se lopta odbila na pet metara. Igralo se dosta na sredini terena, a Lima je u 42. još jednom propustio odličnu prigodu za domaćine. Udarac mu je otišao kraj gola.

U drugom dijelu također nije bilo puno prigoda. Najveća je zabilježena tek u završnici utakmice, u 87. kada je Martins, stoper Benfice, odlično ispratio jedan centaršut no udarac glavom mu je otišao preko gola.

U sudačkoj nadoknadi, Bayerov Toprak je grubim faulom srušio Teixeiru zbog čega je dobio isključujući crveni karton. Iako je Benfica prije ove utakmice izgubila i teoretske šanse za prezimljavanje u Europi, večeras u bili borbenija momčad bliža pobjedi.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Benfica0:0Bayer Leverkusen
Monaco2:0Zenit
1Monaco 64:1+311
2Bayer Leverkusen 67:4+310
3Zenit 64:6-27
4Benfica 62:6-45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2014. u 18:22
    Naslov je prva liga. Netko da s 4-1 prođe u knock-out fazu... Svaka čast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2014. u 08:14
    bravo za Monaco, drago mi je što su prošli, a naslov je stvarno promašen
    Obrisan korisnik
  • Sused10.12.2014. u 07:03
    Naslov je malo blesav..ispada da je Monaco nekog pobijedio 4:1 i na taj način se plasirao u nokaut fazu, ili da je Monaco već u nokaut fazi i prošao je dalje s ukupnih 4:1 protiv nekog.
    Sused