Nogomet

Video: Borussia (D) potvrdila prvo mjesto, Arsenal u 30 minuta riješio Galatasaray

Davor Kovačević • utorak, 09.12.2014.
Video: Borussia (D) potvrdila prvo mjesto, Arsenal u 30 minuta riješio Galatasaray
Foto: EPA

Prije posljednjeg kola skupine D bila su poznata oba putnika za osminu finala Lige prvaka, ali i Europsku ligu, te je preostala samo borba za prvo mjesto koje je potvrdila dortmundska Borussia remijem s Anderlechtom. Arsenal je, pak, u Istanbulu u prvih 30 minuta riješio pitanje pobjednika.

Borussia Dortmund – Anderlecht 1:1

Borussia je u posljednjem kolu u Londonu propustila potvrditi prvo mjesto svojim prvim porazom ove sezone u Ligi prvake, stoga im je odrađivanje tog posla preostalo za posljednje kolo i domaću utakmicu protiv Anderlechta. Njemačkoj momčadi bio je dovoljan i bod za potvrdu, do kojeg su i konačnici i stigli.

Borussia je bila više aktivnija u prvih 45 minuta koje je proteklo bez pogodaka, a svoju terensku inicijativu okrunila je u 58. minuti. Sahin je uposlio Immobilea, a Talijan se lijepo oslobodio gostujućeg braniča i matirao vratara Anderlechta.

Imali su Nijemci još nekoliko prilika za riješiti pitanje pobjednika, ali drugi njihov pogodak nije stigao. Zabio ga je zato Anderlecht kada je izgledalo da će utakmica završiti pobjedom Borussije, no Mitrović je u 84. minuti dobro reagirao glavom na jedan ubačaj i postavio konačnih 1:1.

Galatasaray – Arsenal 1:4

Arsenal je u Istanbul doputovao bez gotovo pola ekipe, no i takav je bio prejak za već optisani Galatasaray. Londončanima su za produženje nade za prvo mjesto potrebna bila tri boda, ali i istovremeni poraz Borussije, no Arsenal je u konačnici čelne pozicije koštala lošija gol-razlika.

Engleska momčad je sve brige prebrinula u prvih 30 minuta. Već u trećoj minuti Podolski je svojom ljevicom lijepo pogodio za vodstvo, a svega osam minuta kasnije Ramsey je udvostručio vodstvo Arsenala. A onda u 29. minuti remek-djelo u novoj Ramseyjevoj izvedbi. Arsenal je izveo korner, igrač Galatasaraya je izbio loptu koja je stigla do Velšanina, a on ju je iz poluvoleja briljantno smjestio u gornji desni kut Bolata.

Rezultat koji je stajao na semaforu nije potvrđivala i statistika. Galatasaray je imao gotovo tri puta više udaraca prema golu, no na svoj prvi su čekali sve do 89. minute kada je Sneijder iz slobodnog udarca sa 16 metara smanjio na 1:3, a u sudačkoj nadoknadi Podolski je postigao svoj drugi pogodak na utakmici i potvrdio pobjedu Arsenala.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Borussia D.1:1Anderlecht
Galatasaray1:4Arsenal
1Borussia D. 514:2+1213
2Arsenal 513:8+510
3Anderlecht 56:10-43
4Galatasaray 54:17-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • orangecrush10.12.2014. u 15:16
    @derivoje - Zato jer Wenger uporno i tvrdoglavo traži vrhunskog "target man-a" koji bi zadržao loptu i proslijedio ju dalje. Zato, između ostalog, Eduardo nije ni dobio pravu priliku. Onda je bio uvjeren da je Bendtner taj igrač. Pa Adebayor, Chamakh...danas forsira Sanoga, tu je... [više na forumu]
    orangecrush
  • Obrisan korisnik10.12.2014. u 10:05
    Podolski mora igrati!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2014. u 08:08
    je loša postala obrana u Dortmunda
    Obrisan korisnik
  • derivoje10.12.2014. u 07:37
    Neka mi onda netko objasni zašto Podolski ne igra, a Arsenalu fali još jedan takav killer uz Alexisa...
    derivoje