Nogomet

Video: Atletico se zadovoljio bodom što je omogućilo Juventusu prolaz, Olympiakos "izvisio" unatoč pobjedi

Josip Piršljin • utorak, 09.12.2014.
Video: Atletico se zadovoljio bodom što je omogućilo Juventusu prolaz, Olympiakos "izvisio" unatoč pobjedi
Foto: EPA

Iz skupine A Lige prvaka dalje će uz madridski Atletico i nogometaši Juventusa. Talijani su remizirali 0:0 protiv Mandžukića i društva, no velike igre na Juventus Areni nije bilo pošto je neriješeni rezultat odgovarao i Španjolcima. Olympiakos je svladao Malmö, ali to nije bilo dovoljno za drugo mjesto.

Juventus - Atletico Madrid 0:0

Talijanski prvaci uspjeli su u onome što im prošle godine nije pošlo za rukom. Prošli su skupinu Lige prvaka nakon što su na svom terenu osvojili bod protiv madridskog Atletica. Bila je to zapravo jedna dosta loša utakmica u kojoj niti jedna momčad nije imala ozbiljnih namjera napasti suparnika iz razloga što su i Talijani i Španjolci bili zadovoljni bodom nauštrb Grka. Hrvatski napadač Mario Mandžukić odradio je svih 90 minuta, uglavnom obavljajući obrambene zadatke.

Allegri je u ovaj susret ušao s četvoricom u zadnjoj liniji, Pogba i Vidal su bili na stranama, a iza napadača Teveza i Llorentea bio je Pereyra koji je zamijenio Marchisija. Atletico je nastupio u klasičnoj 4-4-2 formaciji, a Mandžukiću je u napadu društvo pravio Raul Garcia.

S obzirom da je Atletico mogao i s minimalnim porazom ostati na prvom mjestu, a Juventusu je bilo bitno da ne izgubi, bilo je za očekivati da u Torinu neće biti "umiranja u ljepoti". Domaći su tako uglavnom držali loptu i imali blagu inicijativu, no nisu bili previše konkretni u fazi napada.

Atletico se disciplinirano branio kroz veliku većinu susreta, na svojoj je polovici čekao gostujuće igrače i pokušavao brzim kontranapadima nešto napraviti pred Buffonom, ali bezuspješno. Tako je i Mandžukić ostao bez zapaženog učinka uzevši u obzir napadačke ambicije svog kluba, no bio je vrlo vrijedan u obrambenom segmentu igre.

Olympiakos - Malmö 4:2

Grčki prvak je odradio svoj dio posla, pobijedio je Malmö, ali Atletico mu nije pomogao da prođe skupinu A Lige prvaka. Olympiakos se mučio sa Šveđanima, no na kraju je upisao tri boda i morat će se zadovoljiti trećim mjestom i nastavkom natjecanja u Europskoj ligi.

Španjolski trener Michel u početnu je postavu Olympiakosa uvrstio tek dvojicu Grka - Maniatisa i Mitroglua, dok je Norvežanin Hareide na drugoj strani počeo sa četvoricom stranaca u redovima Malmöa.

Crveno-bijeli su od početka krenuli agresivno prema golu Olsena, a do pogotka na stadionu Karaiskakis došli su nakon 22 minute igre. Tada je za vodstvo Grka zabio David Fuster, a s 1:0 se i otišlo na predah. Pošto je na poluvremenu Juventus imao 0:0, Olympiakosu ni vodstvo u tom trenutku nije značilo da prolazi skupinu.

Šveđani su izjednačili u 59. minuti preko Kroona, no ubrzo je za domaće zabio Dominguez. Malmö je htio natjecanje u Ligi prvaka završiti neporažen i bio je blizu tog cilja nakon što je Rosenberg bio strijelac za 2:2 u 81. minuti, ali ipak pobjeda ostaje u Pireju zbog kasnih golova Mitroglua i Afellaya.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Juventus0:0Atlético Madrid
Olympiakos4:2Malmö
1Atlético Madrid 614:3+1113
2Juventus 67:4+310
3Olympiakos 610:13-39
4Malmö 64:15-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren10.12.2014. u 09:01
    Juve - Atletico valjda jedna od najdosadnijih utakmica ikad.
    Zdren