Nogomet

Video: Basel preko Anfielda do osmine finala, Real "četvorkom" preko Ludogoreca

Borna Rupnik • utorak, 09.12.2014.
Video: Basel preko Anfielda do osmine finala, Real "četvorkom" preko Ludogoreca
Foto: EPA

Europski prvak Real Madrid s maksimalnim je učinkom uzeo već ranije osigurano prvo mjesto, a troboj za drugu poziciju pripao je Baselu, dok će Liverpool preseliti u Europsku ligu.

Real Madrid - Ludogorec 4:0
Ronaldo 20' - 11m, Bale 38', Arbeloa 80', Medran 88'

Momčad Carla Ancelottija nastavila je nizati pobjede i zaključila je nastup u skupini sa svih šest pobjeda. Na svom je terenu apsolvirala i bugarski Ludogorec, a prvi je pogodak za Real Madrid postigao Cristiano Ronaldo s 11 metara nakon što je Marcelinho rukom zaustavio loptu na gol-crti i zaradio isključenje.

Toni Kroos potom je pogodio okvir gola, da bi u 38. minuti iz kornera asistirao za Garetha Balea, koji glavom pogađa za 2:0. Ludogorec je na mahove pokušao napasti, Espinho i Djakov su iznudili dvije atraktivne obrane Navasa, no slavlje Kraljevskog kluba nije dolazilo u pitanje.

Bugare je uglavnom spašavao vratar Stojanov, no u 80. minuti suci su procijenili da je udarac Arbeloe prešao crtu, da bi u samoj završnici mladi Medran, uz pomoć odbijanca, postavio konačnih 4:0. Ludogorec je tako zaključio svoj ovosezonski europski put.

Liverpool - Basel 1:1
Gerrard 81'; Frei 25'

U utakmici u kojoj je pobjednik osiguravao drugi krug Lige prvaka, Liverpool je zaigrao s Dejanom Lovrenom u obrani od prve minute. Obje su momčad zaigrale s dozom opreza u svojoj igri, no Švicarci su bili sigurniji, čvršći u obrani te znatno brži u transformaciji i konkretniji u napadu.

Njihova je igra urodila plodom u 25. minuti, kada je akciju Basela zaključio Fabian Frei preciznim prizemnim udarcem s ruba šesnaesterca u Mignoletov kut.

U nastavak je Rodgers ušao s Morenom i Markovićem, Redsi su ubacili u brzinu više, no opet je Xhaka stigao zaprijetiti Mignoletu. U 60. minuti upravo je raspoloženi Marković, koji je djelovao kao da bi mogao pomoći donijeti preokret, dvojbeno isključen zbog pokreta rukom prema licu Safarija te je Liverpoolov posao postao još teži.

No, iskusni kapetan Steven Gerrard osigurao je uzbudljivu završnicu, izvrsnim pogotkom iz slobodnog udarca za 1:1 desetak minuta prije kraja. Liverpool je i s igračem manje jurnuo po pobjedu i prolaz, no put do mreže ipak nije pronašao te će na proljeće preseliti u Europsku ligu, dok organizirani Basel bilježi još jedan važan uspjeh u Ligi prvaka.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Liverpool1:1Basel
Real Madrid4:0Ludogorec Razgrad
1Real Madrid 616:2+1418
2Basel 67:8-17
3Liverpool 65:9-45
4Ludogorec Razgrad 65:14-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199010.12.2014. u 15:55
    Nema tebi pomoći.Ko gubi titule radi praznih tribina? Ko gubi radi dirigiranih sudaca?Znači ti o kojima pričamo imaju kvalitetu samo je problem to šta si naveja?Slučaj za promatranje definitivno.
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik10.12.2014. u 08:11
    Liverpool stvarno razočaro
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2014. u 01:54
    Ajde ne seri...nemoraju to njihovi navijaci raditi jer znaju da je za ovo stanje odgovorna samo njihova upravi i tobože tamo neki trener. Shvacaju da bodove i ugled gube ne zbog namištenog sustava natjecanja ili dirigiranih sudaca ili praznih tribina vec zbog svog nedostatka kvalitete.
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199010.12.2014. u 00:27
    Zašto pobogu čoviku koji vam svaki put uredno servira pregled golova lupate minuse??Šta je ostalo od nekad slavnog kluba Liverpoola..tuga i jad.Sad bi na njihovom mistu neki organizirali demonstracije po gradu, optuživali ljude iz saveza da su nogomet sjebali, da kako oni nisu bili prvaci 25... [više na forumu]
    Hrvoje1990