Nogomet

Video: Barcelona prolazi skupinu F ispred PSG-a, Ajax visokom pobjedom u Europsku ligu

Josip Piršljin • srijeda, 10.12.2014.
Video: Barcelona prolazi skupinu F ispred PSG-a, Ajax visokom pobjedom u Europsku ligu
Foto: EPA

Iako je u Barcelonu došao kao vodeći u skupini F, PSG će u osminu finala ipak s drugog mjesta jer su Katalonci slavili 3:1. Ajax je natjecanje u Ligi prvaka završio visokom pobjedom protiv APOEL-a i osigurao "europsko proljeće".

Barcelona - PSG 3:1

S obzirom da su još ranije osigurali prolaz, Barcelona i PSG su u posljednjem kolu Lige prvaka odlučivali o pobjedniku skupine F. Francuzima je odgovarao i remi da ostanu prvi, ali Katalonci su pobijedili 3:1 i trebali bi imati nešto lakši ždrijeb u osmini finala. Ivan Rakitić je sudjelovao u derbiju u posljednjih 20-ak minuta.

Luis Enrique je za derbi skupine F odlučio ostaviti hrvatskog reprezentativca na klupi, a u zadnjoj je liniji igrao s trojicom. Iniesta, Mascherano i Busquets su držali sredinu, na stranama su bili Neymar i Pedro, dok su u napadu igrali Suarez i Messi. Blanc je, pak, postavio svoju momčad u 4-4-2 formaciju s Ibrahimovićem i Cavanijem u prednjoj liniji.

Gosti su dobro započeli susret na Nou Campu i u 15. minuti došli do vodstva. Matuidi je u šesnaestercu domaćih vratio loptu Ibrahimoviću koji nije imao milosti prema bivšem klubu i oštrim udarcem "probio" je Ter Stegena. Ipak, samo četiri minute kasnije Barca izjednačuje nakon što je Mascherano odličnom loptom pronašao Suareza, a Urugvajac gura za Messija koji nije imao težak zadatak zabiti za 1:1.

Do preokreta Blaugrana dolazi pred kraj prvog dijela. Neymar je povukao i potom sjajnim udarcem iz daljine pronašao mrežu Sirigua za vodstvo s kojom je Barca ušla u nastavak. PSG nije imao snage za izjednačenje u drugom poluvremenu, samo su domaći potvrdili pobjedu pogotkom Suareza u 77. minuti.

Ajax - APOEL 4:0

Drugi dvoboj skupine, onaj na Amsterdam Areni, odlučivao je tko će osvojiti treće mjesto i sljedeće godine igrati šesnaestinu finala Europske lige. Ajaxu je protiv APOEL-a odgovarao i bod, no uvjerljivo je osvojio sva tri. Nizozemci su na lijep način završili natjecanje u Ligi prvaka utrpavši ciparskom šampionu četiri gola.

Kopljanici su krenuli ofenzivnije u ovaj dvoboj s namjerom postići brzi gol i u startu si olakšati posao osvajanja trećeg mjesta u skupini. De Boer je u napadačku liniju postavio Schönea, Milika i Kishnu, dok se njegov kolega na suprotnoj strani Donis odlučio samo za jednu špicu - Irca Sheridana.

Ciprani su se ipak dobro držali i malo im je nedostajalo da na poluvrijeme odu bez primljenog gola. No, u 45. minuti Ajax je došao do vodstva nakon što je Antoniades napravio prekršaj u vlastitom šesnaestercu i skrivio kazneni udarac za domaće. Precizan s bijele točke bio je Danac Schöne.

Isti je igrač bio strijelac odmah početkom drugog dijela i tu se utakmica "prelomila". Gostujući sastav više nije imao šanse i ubrzo je primio i treći pogodak. Ovog je puta vratara Parda svladao Klaassen, a konačni rezultat postavio je Poljak Milik 15 minuta prije kraja.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Ajax4:0APOEL
Barcelona3:1PSG
1Barcelona 615:5+1015
2PSG 610:7+313
3Ajax 68:10-25
4APOEL 61:12-111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!