Košarka

Video: Galatasaray pokleknuo u Klaipedi, Gailius dodatno pribiližio Neptunas Topu 16

Davor Kovačević • srijeda, 10.12.2014.
Video: Galatasaray pokleknuo u Klaipedi, Gailius dodatno pribiližio Neptunas Topu 16
Foto: EPA

Važna utakmica pretposljednjeg kola Eurolige za ambicije Neptunasa i Galatasaraya odigrala se u Klaipedi, a domaćin je ubilježio pobjedu s 82:72 i tako se još više približio prolasku, ali i dodatno zakomplicirao ishod skupine D.

Nije se u Klaipedi igrala “biti ili ne biti“ utakmica, no bila je od velike, ogromne važnosti za aspiracije Neptunasa i Galatasaraya. Poraz bi i jednu i drugu momčad znatno udaljio iz kombinacija za prolazak dalje, a Galatasaray je ispao taj koji će biti prisiljen ovisiti o rezultatu ostalih utakmica.

Ishod ove skupine uvelike će odrediti utakmica Laboral Kutxe i Valencije koja je na rasporedu u petak. Neptunas još nije osigurao prolazak, no na ruku bi mu svakako išla pobjeda Laborala, dok će Galatasaray svoju vizu za drugi krug probati izvaditi u posljednjem kolu na domaćem parketu protiv Olympiakosa i ujedno se nadati da Neptunas neće pobijediti u Valenciji.

Galatasaray po prolaz pred praznim tribinama

Zbog nemilih događaja uoči nedavne utakmice Galatasaraya i Crvene zvezde Euroliga je turski klub kaznila s tri utakmice igranja pred praznim tribinama i 100 tisuća eura novčane kazne, što će turskoj momčadi dodatno otežati posao u posljednjem kolu protiv Olympiakosa. S druge strane, nevjerojatno, ali kažnjena je i Crvena zvezda koja je dobila jednu utakmicu u praznoj dvorani i 50 tisuća eura novčane kazne.

Domaćini su bolje krenuli u susret malo prije kraja prve četvrtine poveli s 22:14. Vodio je Neptunas i 27:20, a onda je u svoju seriju ušao Zoran Erceg koji je povezao osam koševa za vodstvo Galatasaraya, koje je kasnije poraslo i na 35:31, no razigrao se najbolji igrač domaćina večeras, Deividas Gailius, koji se dalekometnom tricom pobrinuo da domaćini na poluvrijeme odnesu +3 (40:37).

Nastavio je Neptunas tamo gdje je stao iz završnice prvog dijela i stigao do najvećih +9 na susretu (63:54), a Erceg i Arslan su tricama ekspresno smanjili na -3. Dodatno je smanjio Galatasaray početkom posljednjih deset minuta, no kod 67:65 za Neptunas krenula je ključna serija domaćina. Napravili su Litavci seriju 15-4 i pobjegli na nedostižnih 82:69.

Apsolutni junak domaćina bio je Gailius s 23 poena (4/4 za dva, 5/9 za tri) i osam skokova, a dobru je podršku imao u Shakuru koji je ubacio 16 poena. Kod Galatasaraya jedini koji je bio iznad prosjeka je Erceg koji je postigao 24 poena, dok je Micov dodao 12.

“Ovo je sjajno. Želimo proći u Top 16 i ispisati povijest za naš klub i grad. Dali smo 150 posto od sebe i pobijedili. Igrali smo s velikom energijom i bili fokusirani od samog početka do kraja“, rekao je po završetku utakmice Gailius.

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Neptunas82:72Galatasaray
Baskonia93:89Valencia
Olympiakos64:59Crvena zvezda
1Olympiakos 82+37
2Crvena zvezda 64+56
3Baskonia 55+5
4Galatasaray 46-15
5Neptunas 46-94
6Valencia 37+11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!