Košarka

Dario Šarić o izborniku i skupini: "Ne treba kriviti Repešu, bolje je što manje mijenjati"

Borna Rupnik • četvrtak, 11.12.2014.
Dario Šarić o izborniku i skupini: "Ne treba kriviti Repešu, bolje je što manje mijenjati"
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je svoje protivnike na Europskom prvenstvu iduće godine, no još uvijek ne zna tko će joj biti izbornik.

Sudbina Jasmina Repeše na klupi hrvatske nacionalne selekcije i dalje nije poznata, a mladi Dario Šarić okrenut je dobrom nastupu na europskoj smotri iduće godine. Hrvatska će biti domaćin u skupini u Zagrebu, u koju su na ždrijebu stigli Slovenija, Grčka, Makedonija, Gruzija i Nizozemska.

"Skupina nije ni prelaka ni zabrinjavajuće teška. Grčka je dobra, Slovenci su dugo u usponu, imaju sjajnu publiku i braću Dragić na parketu, Makedonci su 2011. godine bili hit, ali padaju. Gruziju smo u Sloveniji dobili u posljednjem napadu, a o Nizozemcima ne znam puno. Možemo biti prvi u skupini, a ova skupina s kojom se križamo idealna je za prvog protivnika u nokaut-fazi. Trebamo stalno biti na sto posto da ne bude kikseva", sažeo je za 24sata Dario Šarić, najkorisniji igrač Eurolige u mjesecu studenome.

Odluka o novom izborniku manje je važna ukoliko svi igrači na parketu pruže svoj maksimum, smatra Dario Šarić, ističući kako bi i Repešin ostanak bio dobar potez zbog kontinuiteta.

"Ne znam tko će biti izbornik, ali to nije ni toliko bitno. Tko god bude izabran, mi igrači između sebe moramo dato sto posto i ozbiljno shvatiti svaku utakmicu. Bolje je što manje mijenjati. Na SP-u nismo bili dobri, ali ne treba njega kriviti. On je jedan od najboljih naših trenera, vodio je velike momčadi u velikim utakmicama, a dogodine imat ćemo uglavnom istu momčad, samo trebamo shvatiti da možemo učiniti korak naprijed", kaže.

Šarić je posebno zahvalan Repeši na prvom pozivu u reprezentaciju.

"Zvao me je na kvalifikacije za EP u Sloveniji, prvi mi je dao šansu. Teško mi je reći bi li me netko drugi zvao, ali u tom razdoblju sam imao problema s trenerima u Zagrebu", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2014. u 15:43
    Ne slažem se s Dariom u vezi repeše ali on mu drži stranu jer ga je ipak uveo u repku. Nije loše da mladi pokazuju lojalnost....to je vrlina, a ne mana.No, ljudi koji odlučuju o izborniku (a to NISU igrači) vj.znaju da imamo i bolje od repeše. Da li će to biti peras, tabak ili možda čak i mladi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.12.2014. u 15:47
    Drapera, Radoševića i Bilana u repku. Ostali isto(isti)... Trener - Greg Popović...
    Obrisan korisnik
  • stari_plac11.12.2014. u 15:21
    Bog nam podarija Perasa (ruku na srce, budu li one glavesine sto side u HKS'u odlucivale, lose nam se pise)! Alternativu u ovom trenutku ne vidim. Imamo vrlo talentiranu skupinu mladih igraca, koju ne samo da treba uklopiti, nego ista mora igrati znacajnu ulogu. Iskustvo je naravno bitno, ali jos... [više na forumu]
    stari_plac
  • pikepiletina11.12.2014. u 13:51
    Toni Kukoč trener! povratak otpisanih u reprezentaciju: Planinić, Popović, Banić, Radošević i Perić.
    pikepiletina
  • rajon rondo11.12.2014. u 11:43
    Toni Kukoč novi izbornik !!!!!!, kratko i jasno. dosta je kvazi trenera, limitiranih. + 3-4 nova igraca u rosteru. mladja naravno.
    rajon rondo