Nogomet

Mamić: "Žao mi je što nismo bili ovakvi i u ostalim utakmicama, Pjaca je fantastičan igrač"

Niko Rukavina • četvrtak, 11.12.2014.
Mamić: "Žao mi je što nismo bili ovakvi i u ostalim utakmicama, Pjaca je fantastičan igrač"
Foto: FaH

Dinamo je ovogodišnju europsku epizodu završio pobjedom za prestiž na domaćem terenu protiv Celtica koji se već plasirao u drugi krug natjecanja. Vrlo mali broj gledatelja na Maksimiru je moglo vidjeti atraktivnu utakmicu s puno golova i preokretom, a hat-trick za Dinamo je zabio sjajni Pjaca.

Uz tri gola Pjace, za Dinamo je pogodak postigao Brozović, a kod Celtica u strijelce su se upisali dva put Šćepović i jednom Commons. Zoran Mamić je bio zadovoljan prikazanim u oproštaju Dinama od Europe.

"Čestitam igračima na zasluženoj pobjedi. Bili smo bolji i zasluženo smo pobijedili. Teško je analizirati utakmicu, ali mi je žao što nismo bili ovakvi u ostalim utakmicama. Da jesmo, siguran sam da bismo večeras slavili. Popravili smo koeficijent, a od Europe se opraštamo s pobjedom i šest bodova", rekao je nakon utakmice Mamić.

Glavni junak večeri zasigurno je bio Marko Pjaca koji je zabio svoj prvi hat-trick u modrom dresu. Pogotovo su lijepi bili prvi i treći gol. Pjaca je do ove utakmice priliku u Europi dobivao na kapaljku.

"Ne mogu žaliti jer prije nije igrao. Ne znam što bi bilo. Marko je odigrao sjajnu utakmicu. On je fantastičan igrač s velikim potencijalom. Kad je fokusiran i kad radi kako treba, onda to izgleda ovako kako je večeras igrao", pohvalio je mlađi Mamić igrača utakmice.

No, unatoč pobjedi i dobroj igri, Dinamo je večeras primio tri vrlo nespretna gola, od kojih je prvi, doduše, vjerojatno bio iz nedozvoljene pozicije.

"Celtic nam je na utakmici stvorio jednu šansu i to kod trećeg gola. Prije prvog gola napravili su prekršaj, a navodno je bio i ofsajd. Bilo je puno čudnih odluka sudaca", nadovezao se strateg Dinama.

Trener Celtica, Ronny Deila nakon utakmice je bio razočaran ishodom i nastupom svoje momčadi.

Igrali smo jako loše u obrani, dopustili smo Dinamu puno prilika i to se ne smije događati. Razočaran sam je nismo bili borbeni. Kad zabiješ tri gola u gostima, onda bi trebao pobijediti u tom susretu, a nama to nije uspjelo. I Dinamo je bio odličan, imaju vrlo kvalitetne igrače. Na način na koji Dinamo razvija mlade igrače je impresivan, a Celtic bi mogao nešto naučiti od njih", rekao je nakon utakmice trener škotskog prvoligaša.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dinamo4:3Celtic
Salzburg5:1Astra Giurgiu
1Salzburg 621:8+1316
2Celtic 610:11-18
3Dinamo 612:15-36
4Astra Giurgiu 66:15-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2014. u 14:46
    sve zasluge idu naravno hrvatskom mourinhu čika zoranu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.12.2014. u 00:10
    A protiv Astre ti sjedi na klupi smecaru
    Obrisan korisnik