Rukomet

Vuković najbolji u porazu Lübbeckea, Kiel do 19. pobjede i bez Duvnjaka

Davor Kovačević • nedjelja, 14.12.2014.
Vuković najbolji u porazu Lübbeckea, Kiel do 19. pobjede i bez Duvnjaka

Bogat i zanimljiv bio je rukometni vikend u Bundesligi. Vodeći dvojac, Kiel i Löwen, preskočio je svoje prepreke, Hannover-Burgdorf i Füchse, Flensburg je izgubio mali korak remiziravši u Wetzlaru, a Hamburg je pred svojim navijačima kiksao još jednom. Od hrvatskih rukometaša najviše je pokazao Drago Vuković, a nije zaostajao ni Marino Marić.

Füchse Berlin – Rhein-Neckar Löwen 20:30 (10:12)

Bolnica u Berlinu zakazala je i drugom derbiju u samo pet dana. Nakon debakla u Flensburg, ranjeni i ozljedama išarani Füchse stradao je i na domaćem parketu u derbiju 17. kola. Löwen je tijekom tjedna iznenađujuće pao u Erlangenu, ali novo posrtanje nije bila opcija među manhajmskim Lavovima.

Tokom tjedna berlinske Lisice držale su se u Flensburgu oko 20-ak minuta kada je krenulo odvajanje europskog prvaka, a protiv Löwena Füchse je glavu iznad vode držao nešto duže, do isteka prvih 30 minuta (10:12). S početkom drugog poluvremena Löwen je do 50. minute limitirao svog protivnika na pet golova, zahvaljujući ponajprije raspoloženom Landinu, poveo s 26:15 i dodatno podebljao svoju gol-razliku što ih je upravo prošle sezone koštalo naslova.

Patrick Groetzki bio je najefikasniji kod Löwena sa sedam pogodaka, Mensah Larsen je pratio sa šest, a imali su gosti i rasploženog Landina s 14 obrana. Wiede i Zachrisson s četiri pogotka predvodili su Füchse, a Heinevetter i Stochl su zaustavili deset lopti.

HSG Wetzlar – SG Flensburg-Handewitt 22:22 (12:8)

Samo jednom bodu na gostovanju u Wetzlaru sigurno se nisu nadali rukometaši Flensburga, ali s obzirom na razvoj situacije s njim su morali biti barem malo zadoovljni, iako ih je dodatno udaljio od vrha Bundeslige. Ako ništa drugo, Flensburgu za utjehu ostaje da i 29. utakmicu za redom ne zna što znači izgubiti od Wetzlara.

Još u ožujku 2001. godine Wetzlar je posljednji puta uzeo svladao Flensburg, a do nova dva boda dijelilo ga je oko pola minute. Startali su domaćini s 5:1, pa imali 11:6 i na odmor odnijeli +4 (12:8). U 39. minuti Wetzlar je stigao i do najvećih 17:11, ali Flensburg nije htio pasti prije vremena. Dvije minute prije kraja gosti su izjednačili na 21:21, poveo je ponovno Wetzlar, a onda je iz sedmerca Wanne postavio konačnih 22:22.

Ivano Balić nije se upisao u strijelce, a u njegovoj ekipi najviše je pokazao Fäth koji je sedam puta tresao protivničku mrežu. Wolff je na golu Wetzlara obranio 16 udaraca, Anderson s druge strane 12, a Mogensen je bio prvo ime gostiju sa sedam pogodaka.

THW Kiel – TSV Hannover-Burgdorf 34:25 (16:12)

Kiel je dočekao Filipa Jichu. Gotovo tri mjeseca ponajboljeg češkog rukometaša nije bilo na parketima i veći problem za Kiel je bio vidjeti kako će reagirati Jicha nakon poduže stanke nego što su to bili rukometaši Hannovera, tim više što na svom parketu njemački prvak ima svih 11 pobjeda protiv Hannovera.

Iako se u igri Kiela nije previše osjetio Jichin nedostatak (19. pobjeda u nizu), Čeh je reagirao dobro. Gislason ga je u igru uveo u 21. minuti, a tri minute kasnije Čeh je postigao svoj prvi od ukupno dva gola na utakmici za 12:9 i oduševljenje preko 10 tisuća navijača u Sparkassen Areni. Hannover je držao priključak do 35. minute, a onda je krenula, možda i kasnije od očekivanog, serija Kiela koji je za deset minuta pobjegao na 26:19 i mirno priveo utakmicu kraju.

Do pobjede je Kiel došao bez pomoći Domagoja Duvnjaka. Hrvatski reprezentativac je prošlog tjedna odrađivao terapije kod okulista i Gislason ga je poštedio napora, a u njegovom izostanku kod Kiela je uvjerljivo najbolji bio Wiencek s devet golova, dok je je Sjöstrand skupio 12 obrana. Lehnoff je predvodio Hannover sa šest pogodaka, a Weber je svoj posao na golu uspješno odradio deset puta.

HSV Handball – TBV Lemgo 28:32 (10:15)

Da su se u Lemgu ranije sjetili kao glavnog trenera instalirati bivše (po)najbolje lijevo krilo svijeta, možda Lemgo trenutno ne bi bio na rubu prvoligaške egzistencije. Florian Kehrmann je prije nekoliko dana naslijedio Nielsa Pfannenschmidta i odmah u svom trenerskom debiju pokazao da u Lemgu još uvijek ima kvalitete. Sedam poraza nanizao je Lemgo u Bundesligi čime je, nakon pobjede subotnje Bietigheima, dotaknuo dno, a protiv Hamburga za pobjedu nije znao od 2006. godine, odnosno posljednjih 16 utakmica, no tradicije su tu da se ruše, a Lemgo ju je bio i više nego primoran srušiti.

Hamburg je uoči utakmice saznao da će do kraja godine morati bez svog jedinog ljevaka Adriana Pfahla, a bez njega napadački problemi Dominikovićevih suigrača mogli bi postati još izraženiji, a treći poraz zaredom pokucao je na vrata i zadao dodatne glavobolje svima u Hamburgu.

Fenjeraš iz Lemga iskoristio je velik inspiraciju Lemkea i Hornkea, koji su zabili dvije trećine svih pogodaka gostiju, ali i indisponiranost domaćih vratara, koji nisu gotovo ništa obranili, i tako na poluvrijeme odnio +5 (15:10), koje je kasnije povisio na 19:11, i bilo je jasno da se ovakva prilika Lemga za rijetku pobjedu ove sezone ne smije propustiti. I nije se propustila, Lemke i Hornke su bili briiljantni, prvi je zabio deset, drugi 11 golova u kombinaciji s osam Dresrüsseovih obrana. Lindberg je vukao domaćine s deset golova, solidnu potporu imao u Mäheovih šest, ali ne i u Bitteru i Hermannu koji su upisali tek pet obrana.

Vuković najbolji u porazu Lübbeckea, Mariću pet golova

TuS N-Lübbecke – VfL Gummersbach 29:31 (16:17)

Ono što je išlo u prilog Lübbeckeu prije utakmice s Gummersbachom jest da hrvatski reprezentativac Drago Vuković nikada nije izgubio od bivšeg kluba, no iako je vukao svoju momčad, morao je po prvi put čestitati Gummersbachu.

Lübbecke je većim dijelom utakmice bio u podređenom položaju i samo nekoliko trenutaka proveo u vodstvu. Preokrenuo je Lübbecke zaostatak od 4:9 na 13:12, pa po drugi i treći put vodio s 19:18, odnosno 21:20, ali onaj zaostatak iz završnice utakmice nije ulovio. Gummersbach je u 57. minutu ušao s +4 (30:26), domaćin je ekspresno došao na -1, Blažičko je obranom ponudio Lübbeckeu priliku za izjednačenje posljednjih 40-ak sekundi, ali nije je iskoristio i gosti su s istekom vremena zapečatili pobjedu 31:29.

Vuković je na kraju postigao osam golova i poslao jasnu poruku izborniku Goluži o svojoj formi prije Svjetskog prvenstva. Tomislav Huljina je jednom cio precizan, a Nikola Blažičko je na golu imao devet uspješnih reakcija. Santos je bio nezaustavljiv s deset pogodaka, dok su Pühle i Lichtlein obranili 13 lopti domaćih rukometaša.

MT Melsungen – Bergischer BC 40:28 (23:12)

Izrazito efikasnu večer imali su rukometaši Melsungena. Oni su s +12 (40:28) iz svoje dvorane ispratili Bergicher što je i ujedno i najuvjerljivija pobjeda ovog bundesligaškog vikenda. Napad Melsungena fantastično je funkcionirao u prvom poluvremenu, zabio 23 gola i jasno je da je već tu pobjednik bio odlučen.

Boomhouwer je bio najraspoloženiji u domaćim redovima s osam pogodaka, a po sedam su dodali Rnić i Hildebrand, Marino Marić je pratio s pet, dok su Sandström i Appelgren obranili 19 udaraca. S druge strane, Nippes je bio najbolji sa sedam pogodaka, a Gustavsson je imao 12 obrana.

Bietigheim iznenadio Göppingen, Magdeburg bolji od Mindena

SG BBM Bietigheim – Frisch AUF! Göppingen 29:25 (7:9)

Najugodnije iznenađenje sezone protiv, do tada, posljednjeplasirane ekipe Bundeslige. Sudeći prema tablici pobjednik se dao naslutiti, ali lokalni derbi Bietigheima i Göppingena je nešto više od same utakmice i zajedno na krilima osvojenog boda u Erlangenu izvukao je nešto iz rukometaša Bietigheima što do sada nisu prezentirali.

Samo sedam postignutih golova u prvom dijelu nije bilo zalog optimizma u redovima Bietigheima pred nastavak susreta, ali barem jest obrana koja je inkasirala devet. Očito je neki sasvim drugi domaćin izašao iz svlačionice, prije svega u napadačkom dijelu, i kada je u petoj minuti nastavka poveo s 11:10, prednost više nije ispuštao. Göppingen je odigrao jedno od najlošijih poluvremena u sezoni, obrana je ostala negdje na odmoru i primila čak 22 gola.

U pobjedu domaćina 29:25, koji nakon duže vremena nije prenoćio kao fenjeraš, devet golova ugradio je Salzer, a Stanić je zaključao svoja vrata i obranio 17 udaraca. Schiller je bio prvo ime gostiju s osam golova, a Marinović je na golu skupio sedam obrana.

SC Magdeburg – TSV GWD Minden 28:22 (13:10)

Zahuktali Gladijatori iz Magdeburga proslavili su svoju petu pobjedu u nizu i učvrstili svoju četvtu poziciji na tablici. Oslabljeni Minden pokazao se puno tvrđim orahom domaćinima, još u 45. minuti držao egal (18:18), no u sljedećih osam minuta obrana je zakazala, primila šest golova, napad zabio tek jedan i poraz s 22:28 se u takvom scenariju nije mogao izbjeći.

Velike zasluge za slavlje Magdeburga imao je vratar Krejberg s čak 19 obrana, a u polju je još jednom najbolji bio Weber s osam pogodaka. Niemeyer je predvodio Minden sa šest pogodaka, a 14 obrana Eijlersa nije previše pomoglo.

TSG Lu-Friesenheim – HC Erlangen 27:26 (11:13)

U izravnom obračunu dva ugrožena kluba, ali i neporažena posljednja dva kola, Friesenheima i Erlangena, više se veselio domaćin čiji je junak pola minute prije kraja postao Just pogodivši za treću pobjedu u nizu Friesenheima i to s 27:26.

Erlangen je tokom tjedna srušio vodeći Löwen, ali kratko je trajala euforija u njihovim redovima. Očekivano, utakmica je bila vrlo izjednačena, Erlangen je u nekoliko navrata imao tri gola viška (12:9, 18:15, 22:19 i 24:21 osam minuta prije kraja), no po prvi puta u utakmici Friesenhenim je došao u vodstvo u 59. minuti (26:25), gosti su izjednačili u sljedećem napadu, a onda je pobjedu domaćina, koji se uspješno obranio posljednji napad, osigurao već spomenuti Just.

Najvećih šest golova za Friesenheim je postigao Schmidt, dok je velika večer Rahmela, koji je 12 puta tresao mrežu gostiju, ostala nenagrađena. Klier je na domaćim vratima skupio 11 obrana, a junačina Erlangena protiv Löwena, Katsigiannis, je ostao na šest.

Foto: TuS N-Lübbecke

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

17. kolo

HBW Balingen-Weilstetten24:30Göppingen
Ludwigshafen27:26Erlangen
Melsungen40:28Bergischer
TuS N-Lübbecke29:31Gummersbach
SG BBM Bietigheim29:25Göppingen
Wetzlar22:22Flensburg
Magdeburg28:22Minden
Kiel34:25Hannover-Burgdorf
HSV Hamburg28:32Lemgo
Füchse Berlin20:30Rhein-Neckar Löwen
1Kiel 361095:854+24165
2Rhein-Neckar Löwen 351059:855+20461
3Flensburg 35998:866+13252
4Magdeburg 33988:908+8044
5Göppingen 35949:944+540
6Füchse Berlin 33913:916-337
7Melsungen 31920:865+5535
8HSV Hamburg 34945:939+634
9Wetzlar 33883:875+832
10Gummersbach 34920:951-3130
11TuS N-Lübbecke 35969:989-2029
12Hannover-Burgdorf 36981:1019-3829
13Bergischer 34925:1005-8028
14Lemgo 35997:1011-1425
15HBW Balingen-Weilstetten 30754:830-7625
16Ludwigshafen 35890:1035-14523
17Minden 34890:952-6222
18Erlangen 34850:943-9322
19SG BBM Bietigheim 34876:1045-16913

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

17. kolo

HBW Balingen-Weilstetten24:30Göppingen
Ludwigshafen27:26Erlangen
Melsungen40:28Bergischer
TuS N-Lübbecke29:31Gummersbach
SG BBM Bietigheim29:25Göppingen
Wetzlar22:22Flensburg
Magdeburg28:22Minden
Kiel34:25Hannover-Burgdorf
HSV Hamburg28:32Lemgo
Füchse Berlin20:30Rhein-Neckar Löwen
1Kiel 361095:854+24165
2Rhein-Neckar Löwen 351059:855+20461
3Flensburg 35998:866+13252
4Magdeburg 33988:908+8044
5Göppingen 35949:944+540
6Füchse Berlin 33913:916-337
7Melsungen 31920:865+5535
8HSV Hamburg 34945:939+634
9Wetzlar 33883:875+832
10Gummersbach 34920:951-3130
11TuS N-Lübbecke 35969:989-2029
12Hannover-Burgdorf 36981:1019-3829
13Bergischer 34925:1005-8028
14Lemgo 35997:1011-1425
15HBW Balingen-Weilstetten 30754:830-7625
16Ludwigshafen 35890:1035-14523
17Minden 34890:952-6222
18Erlangen 34850:943-9322
19SG BBM Bietigheim 34876:1045-16913