Nogomet

Video: Real Madrid ispunio cilj i uzeo trofej svjetskog klupskog prvaka

Branimir Korać • subota, 20.12.2014.
Video: Real Madrid ispunio cilj i uzeo trofej svjetskog klupskog prvaka
Foto: EPA

Bogatoj zbirci trofeja Real Madrid dodao je i onaj svjetskog klupskog prvaka. Vjerojatno najdominantnija momčad danas slavila je u Maroku u finalu protiv argentinskog San Lorenza s 2:0...

Uz svo poštovanje prema svim ostalim kontinentalnim prvacima, sve osim glatkog osvajanja trofeja svjetskih klupskih prvaka od strane Real Madrida bilo bi iznenađenje. Nikakvo čudo nije se dogodilo i Madriđani su očekivano došli do titule najboljeg kluba svijeta.

Nakon laganog posla protiv meksičkog Cruz Azula, čekao ih je prvak Južne Amerike, argentinski San Lorenzo koji je bio tvrđi orah, ali Madriđani su slavili s 2:0.

Carlo Ancelotti poslao je na travnjak svoje najjače raspoložive snage, od prve minute zaigrao je i tek oporavljeni James Rodriguez i u takvom odnosu snaga Argentinci su teško držali korak.

Očekivano Real Madrid je imao inicijativu i većinom loptu u svojim nogama, a na prvi pogodak čekao je do 37. minute. Toni Kroos izveo je korner, Sergio Ramos dobro je utrčao na pet metara i nakon što je lopta bila previsoka za braniča San Lorenza, zakucao ju je glavom u mrežu.

U završnici prvog poluvremena pogodaka više nije bilo, a Ancelotti je ostao bez ozlijeđenog Marcela.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Odmah na početku drugog dijela Madriđani povećavaju prednost. Isco je odlično uoči u 16 metara potpuno zaboravljenog Garetha Balea koji nije najbolje pucao, ali lopta je prošla ispod ruke vratara Torrida i ušla u mrežu.

Bale je mogao doći i do drugog pogotka kada je odlično pucao u 65. minuti, međutim zaustavila ga je greda. Španjolci su mirno odradili posao do kraja i zasluženo odnijeli trofej pobjednika.

Spomenimo i da je u susretu za treće mjesto Auckland City našeg Marija Bilena (odradio cijelu utakmicu), nakon kaznenih udaraca svladao Cruz Azul. Susret je završen 1:1, a precizniji izvođači bili su Novozelanđani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vugi721.12.2014. u 03:29
    22. pobjeda u nizu!!! Impresivno!
    Vugi7
  • Hrvoje199020.12.2014. u 23:06
    Hala Madrid!!
    Hrvoje1990