Košarka

Video: Dobar nastup Šarića u vrijednoj pobjedi u Vitoriji, Rusi razbili Armani u Milanu

Branimir Korać • subota, 03.01.2015.
Video: Dobar nastup Šarića u vrijednoj pobjedi u Vitoriji, Rusi razbili Armani u Milanu
Foto: EPA

Odigrana su i posljednja tri susreta prvog kola Top 16 Eurolige, a sve tri pobjede odnijeli su gosti. Najuvjerljiviji bio je Nižnji Novgorod koji je u Milanu pregazio momčad Armanija...

Rusi projurili Milanom, užasno drugo poluvrijeme domaćina

Armani ove sezone ne igra u skladu s očekivanjima. Ipak, uspio se progurati u Top 16 Eurolige, no početak druge faze natjecanja nije nimalo ohrabrujuć. Debitant i sasvim solidna momčad Nižnji Novgoroda stigla je do pobjede u Milanu s vrlo uvjerljivih 79:59.

Talijani na papiru imaju jaču momčad, međutim na parketu su Rusi još jednom potvrdili kako su baš kao momčad izuzetno jaki i stigli su do apsolutno zasluženog slavlja. Izgled Armanija u drugom poluvremenu daje velike glavobolje Luci Banchiju koji će morati dobro protresti svoje zvijezde ako misle ispuniti cilj.

Prvo poluvrijeme donijelo je ravnopravnu košarku u kojoj je Armani uspio pobjeći u drugoj četvrtini, međutim u završnici poluvremena Novgorod se vratio na samo četiri poena zaostatka.

Drugih 20 minuta donio je potpuno drugačiju sliku. Serijom čak 17:3 uz fantastičnog Treya Thompkinsa Novgorod je potpuno preuzeo kontrolu nad utakmicom i domaćin je sve više upadao u rupu. Očajnički pokušaji povratka tricama bili su neuspješni, Armani je za tri poena šutirao 2/26 i Novgorod je stigao do vrlo visoke pobjede.

Fantasrtičnu utakmicu odradili su Thompkins s 19 poena (9/15) i 15 skokova te Taylor Rochestie s 19 poena (5/9) i osam asistencija. Kod blijedog Armanija Marshon Brooks ubacio je 18 poena (8/18).

Efesu vrijedna pobjeda na vrućem gostovanju u Vitoriji

Odličnom igrom u drugom poluvremenu Anadolu Efes slavio je u Vitoriji rezultatom 72:67. Uzeti bodove na tradicionalno teškom gostovanju odlična je stvar za Efes koji je tako potvrdio visoke ambicije.

U dresu turske momčadi prvi nastup u Euroligi upisao je dosadašnji član upravo Laboral Kutxe, Thomas Heurtel, međutim očito je da još uvijek nije uigran s momčadi, htio je previše, ali nije napravio gotovo ništa dobroga. Za 15 minuta dvije izgubljene lopte i tri promašaja za dva nije ono što je Heurtel očekivao od prvog nastupa.

No, zato je bilo onih koji su bili na razini. Među njima je bio i Dario Šarić koji je odigrao dobru utakmicu, imao je kraće lošije razdoblje u drugom poluvremenu kada je izgubio dvije lopte zaredom poslije čega je završio na klupi uz predavanje Dušana Ivkovića. Ostatak posla odradio je dobro i za 22 minute ubacio je devet poena (3/7 za dva, 0/1 za tri) uz osam skokova, dvije asistencije i lijepu blokadu na Begiću.

"Nismo odigrali našu najbolju utakmicu, ali smo se žestoko borili do samog kraja i trudili smo se igrati što čvršće. U zadnjih pet minuta smo dobili neke otvorene šuteve koje smo pogodili i susret je otišao na našu stranu", komentirao je Šarić.

Upravo ta završnica bila je ključ, u tom razdoblju domaćin je ubacio samo tri poena, a goste su koševima do pobjede odveli Lasme i do tada posve nevidljivi Janning.

Stratos Perperoglou je susret završio s 15 poena (5/10), a Lasme je dodao 13 (6/7) dok je na drugoj strani Begić bio najistaknutiji sa 16 poena (6/8) i sedam skokova.

Unicaja bez odgovora protiv Olympiakosa

S velikim nadanjima čekali su u Malagi dvoboj protiv Olympiakosa u kojem su željeli doći do pobjede protiv uglednog protivnika i tako pokazati da žele daleko. Međutim Olympiakos je pomalo rutinski odradio posao, stekao je prednost i znao ju je zadržati.

Od kraja prve četvrtine kada je Olympiakos velikom serijom preuzeo vodstvo, Unicaja je bila u zaostatku. Zaprijetila je u završnici poluvremena, međutim svejedno je otišla na odmor s minusom.

U nastavku susreta slična slika, domaćin je pokušavao preuzeti vodstvo, neuspješno, a onda su se Grci na početku posljednjih deset minuta potpuno odvojili i nije bilo neizvjesnosti u završnici.

Odličnu utakmicu odigrao je Othello Hunter s 18 poena (9/10) i sedam skokova dok je Vasilis Spanoulis dodao 11 poena (4/10) i deset asistencija. Kod Unicaje Jayson Granger bio je na 15 poena (5/9), a Fran Vazquez na 11 poena (3/8) i deset skokova.

Top 16, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Fenerbahçe81:84 *CSKA Moskva
Baskonia67:72Anadolu Efes
Unicaja Málaga61:69Olympiakos
Armani Milano59:79Nižnji Novgorod
1Fenerbahçe 103+82
2CSKA Moskva 102+96
3Olympiakos 94+61
4Baskonia 670
5Anadolu Efes 67-19
6Armani Milano 49-101
7Unicaja Málaga 310-70
8Nižnji Novgorod 39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina04.01.2015. u 16:29
    kako možete staviti naslov "Video: Dobar nastup Šarića...", kad nemate video Šarićevog nastupa?! evo vam link na highlightse utakmice, mada na njima nema nijednog Šarićevog poteza: https://www.youtube.com/watch?v=SuEBJkyHULw
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik03.01.2015. u 00:44
    Šarić je super odigrao, a ne dobro!
    Obrisan korisnik