Košarka

Perasovićeva Valencia uvjerljivom domaćom pobjedom otvorila nastup u Eurokupu

Branimir Korać • utorak, 06.01.2015.
Perasovićeva Valencia uvjerljivom domaćom pobjedom otvorila nastup u Eurokupu

Nakon neuspješnog nastupa u Euroligi, Valencia sezonu nastavlja u Eurokupu gdje je krenula visokom pobjedom. Nancy nije bio ravnopravan i visoko je poražen rezultatom 77:46...

Sezona ispod očekivanja, bez obzira na realno slabiji roster s kojim je Velimir Perasović krenuo, Valenciju je prebacila iz Eurolige u Eurokup. I dok se u elitnom klupskom društvu mučila, u Eurokupu je krenula savršeno.

Protivnik je bio idealan, Nancy je još jedna francuska momčad koja ima ogromnih problema s držanjem koncentracije i visoke razine igre tijekom cijelog susreta i Valencia je to znala iskoristiti.

Na kraju je slavila sa 77:46 u susretu u kojem je vrlo brzo stigla do dvoznamenkaste prednosti, a zatim u drugom poluvremenu gostima dopustila svega 19 poena i glatko slavila.

Romain Sato upisao je 13 poena (5/6), a po deset su dodali Bojan Dubljević (4/7) i Luke Harangody (3/4, deset skokova). Krešimir Lončar za 15 minuta ubacio je šest poena (2/8 za dva, 0/2 za tri) i uhvatio pet skokova. Kod Nancyja Keydren Clark ubacio je 12 poena (5/8).

Eurokup, skupina N:
Valencia Basket - SLUC Nancy 77:46

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!