Tenis

Bolesna Konjuh bez šanse, Suarez Navarro okrenula meč protiv Lučić Baroni

Branimir Korać • srijeda, 07.01.2015.
Bolesna Konjuh bez šanse, Suarez Navarro okrenula meč protiv Lučić Baroni
Foto: EPA

Ana Konjuh i Mirjana Lučić Baroni nisu uspjele proći u četvrtfinale WTA turnira u Aucklandu i Brisbaneu. Viroza i Elena Vesnina zaustavile su Anu Konjuh dok je Carla Suarez Navarro bila bolja od Mirjane Lučić Baroni...

Hrvatske tenisačice nisu uspjele proći u četvrtfinale na WTA Touru prvog tjedna. Elena Vesnina u Aucklandu je u dva seta nadigrala Anu Konjuh dok je Mirjana Lučić Baroni poražena od Carle Suarez Navarro na turniru u Brisbaneu.

Odmah se znalo da će Konjuh imati velikih problema. Ne samo zbog kvalitete protivnice, više zbog viroze koja ju je pokosila i zbog koje nije niti mogla kvalitetno trenirati.

Vesnina je takvu situaciju iskoristila i ubilježila je glatku pobjedu sa 6:3, 6:1. Nakon što je Ruskinja uzela prvi set, Ana je osvojila svoj prvi servis gem u drugom setu, ali nakon toga više nije imala snage i Vesnina je prošla u četvrtfinale gdje će igrati protiv Venus Williams.

Zvučnu protivnicu u četvrtfinalu Brisbanea imala bi Mirjana Lučić Baroni, no nju je nakon velike borbe zaustavila 17. igračica svijeta Carla Suarez Navarro koja će tako u Brisbaneu igrati protiv Marije Šarapove.

Lučić Baroni osvojila je prvi set sa 7:5 da bi u drugom odmah izgubila servis i nakon što nije već u sljedećem gemu iskoristila 15:40, Suarez Navarro je glatko stigla do poravnanja u setovima.

U trećem setu Lučić Baroni imala je prednost breaka i vodila s 4:2, ali nakon toga Suarez Navarro podigla je razinu igre i napravila seriju od četiri gema zaredom.

WTA Auckland, drugo kolo:
Elena Vesnina (Rusija) - Ana Konjuh (Hrvatska) 6:3, 6:1

WTA Brisbane, drugo kolo:
Carla Suarez Navarro (Španjolska, 7) - Mirjana Lučić Baroni (Hrvatska) 5:7, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg07.01.2015. u 15:55
    Ma dobro nema veza nek ona bude potpuno zdrava za AO. Imam osjecaj da ce tamo ekplodirati. A stata za Baronicu, bas ju je vec imala u dzepu...
    interreg