Tenis

Ćorićevo samopouzdanje ne poznaje granice: “Mislim da je ulazak u Top 50 realan cilj“

Branimir Korać, Davor Kovačević • ponedjeljak, 12.01.2015.
Ćorićevo samopouzdanje ne poznaje granice: “Mislim da je ulazak u Top 50 realan cilj“
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić s nekoliko je velikih pobjeda u 2014. godini postao osoba za čije izjave novinari stoje u redu. Najnoviji intervju dao je za službenu stranicu ATP-a i još jednom potvrdio da njegovo samopuzdanje ne poznaje granice.

U razgovoru s običnim 18-godišnjacima nezaobilazne teme su škola, kave, vozački ispiti, ali ne i u slučaju Borne Ćorića. Tako otprilike na stranicama Udruženja teniskih profesionalaca (ATP-a) počinje priča o zvijezdi sutrašnjice, Borni Ćoriću.

Svjetla velike pozornice definitvo su osvijetlila mladu karijeru hrvatskog tinejdžera u čijim blagodatima tek kreće uživati. Nećemo biti revolucionarni ako kažemo da je veličanstveni skalp vlastitog idola Rafaela Nadala bio samo nastavak onoga započetog u travnju u Davis Cupu kada je Ćorić u pet setova skinuo 21. igrača svijeta Jerzyja Janowicza. I to u sred Poljske. U pet setova.

Potvrda je to bila da je mlađahni Hrvat s tek nedavno napunjenih 18 godina spreman za velike stvari, ali koje nisu bile neočekivane onima koji Bornu znaju od malih nogu. U netom završenu godinu Ćorić je krenuo s 303. pozicije, a 11 mjeseci kasnije stigao do 89. pozicije. Za tinejdžera koji se potiho nadao Topu 200 na kraju godine i više nego dovoljan razlog za izjave kojima proteklih dana puni naslovnice i, također, više nego dovoljan razlog da ATP prepozna “krojača“ sutrašnjeg teniskog vrha.

Nesporazum u komunikaciji

Pogreške se događaju pa tako i onima koji rijetko griješe. Naime, prilikom intervjua za ATP Tour, Borna je izjavio da mu je cilj ući u svjetski Top 50, međutim potkrala se pogreška i Bornine ambicije narasle su u očima novinara koji je objavio kako Borna želi u Top 15. Doći će i to vrijeme, no našem mladom igraču ove godine cilj je ipak nešto niži i realniji.

“Mislim da se mogu natjecati sa svima, ali ne mogu pobijediti bilo koga. Osim igrača iz Topa 10, mogu pobijediti sve ostale, mislim. Jako volim kada igram pred velikom pozornicom. Volim takve prilike“, reći će Borna, a mnogobrojne takve prilike tek su pred njim.

Po završetku tekuće godine Ćorić je odlučio svom timu pridodati provjereno tenisko ime koje će skrbiti o njegovoj karijeri u, rekli bismo, najkrucijalnijim sportskim godinama. Hrvatski izbornik Davis kup reprezentacije Željko Krajan iza sebe ima jake reference, a najznačajnija je svakako ona da je sestru Marata Safina, Dinaru, doveo do svjetskog broja jedan. Dovoljno da mu se ukaže još jedan identičan delikatan zadatak. Stvoriti novi broj jedan.

Krajana, prije svega, čeka misija popravka nekoliko segmenata Ćorićeve igre koji će uvijek izdvojiti svoj forehand kao detalj koji tek mora doseći onu najvišu razinu. Ni servisom Ćorić nije zadovoljan, no servis ionako nije udarac na kojima se temelji Ćorićev tenis i na kojem bi dobivao masu besplatnih poena.

“Fizički sam znatno napredovao. Prije godinu dana još sam bio mali klinac koji se nije mogao nositi s ostalim većim dečkima. Sada sam puno snažniji. Servis mi je napredovao, ali još uvijek trebam raditi na njemu jer postoje dani kada imam vrlo nizak postotak. Također, moram raditi i na forehandu jer još nije dobar koliko želim, ali siguran sam da će to doći s vremenom“, nastavio je Ćorić.

2014. godina bila je godina Ćorićeva prelaska u društvo velikih dečkiju i konačne eksplozije, a 2015. je godina novog dokazivanja u kojoj Ćorić želi napraviti dodatni napredak.

“Moj cilj za 2015. godinu je završiti u Topu 50. Mislim da mogu to i mislim da je to vrlo realan cilj. Trebam uvijek igrati svoj najbolji tenis jer neće biti lagano. Dat ću sve od sebe i raditi naporno kao i uvijek“, riječi su Borne Ćorića koje je tek krenuo opravdavati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10813.01.2015. u 17:17
    dečki, ne znam čemu svađa. Borna je ovih dana dao slične intervjue kao ovaj za nekoliko sportskih listova, i u svima je bila riječ o top 50 kao idućem cilju. http://www.lequipe.fr/Tennis/Actualites/Coric-le-meilleur-de-ma-generation/526357... [više na forumu]
    narada108
  • ivos13.01.2015. u 10:53
    @Maskenbal ali riječi trebaju pratiti djela, A vidimo kako je noćas završio
    ivos
  • Obrisan korisnik13.01.2015. u 05:59
    Imam dojam da je previše opterćen rankingom. Koncentiraj se na igru a ne na ranking
    Obrisan korisnik
  • raz_bojnik13.01.2015. u 00:27
    Dao je dosta izjava za sljedećih par mjeseci, pa mu predlažem da proglasi silenzio. Neka isključivo govori na terenu, ali ne psovkama koje mu nisu strane... Ukratko, treba mu ručna kočnica.
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik12.01.2015. u 21:55
    ma sve pet, i ja volim bahate dečke kojima ne fali samopouzdanja (U tenisu ako ti fali samopouzdanja nemaš ama nikakve šanse napraviti karijeru blizu svog potencijala), ali ovim izjavama bezveze napaljuje konkurenciju, a iovako više nije baš nešto under the radar, svi već znaju za bornu. razlika... [više na forumu]
    Obrisan korisnik