Rukomet

Goluža objavio popis putnika na Svjetsko prvenstvo, otpali Pešić i Obranović

Iz Panorame:Zvonka Keliš • utorak, 13.01.2015.
Goluža objavio popis putnika na Svjetsko prvenstvo, otpali Pešić i Obranović
Foto: FaH

Hrvatska muška reprezentacija odradila je dvije faze priprema za Svjetsko prvenstvo koje 15. siječnja počinje u Kataru te je kroz dvije pripremne utakmice sa Srbijom i dvije ostvarene pobjede provjerila svoju spremnost. Netom prije polaska u sam Katar izbornik Slavko Goluža otkrio je stoga konačan popis rukometaša na koje računa na SP-u kojeg Hrvatska otvara 16. siječnja susretom s Austrijom.

Hrvatski rukometaši iza sebe su ostvaili pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a ovog će utorka krenuti put Dohe gdje će 16. siječnja otvoriti natjecanje na svjetskoj smotri susretom s Austrijom, a u skupini B će potom još snage odmjeriti s Makedonijom, BiH, Tunisom te Iranom. Upravo stoga izbornik Slavko Goluža otkrio je konačan popis putnika na Svjetsko prvenstvo, a s onog posljednjeg otpali su Sandro Obranović te Ivan Pešić.

"Jedva čekamo da krenemo na put. Počeo bih izlaganje s Umagom gdje su dečki izvanredno odradili pripreme. Napor su vrlo dobro podnijeli i nije bilo nekih težih povreda. Samim time moram reći da smo pripreme planski dobro osmislili i odradili. Htio bih se ovim putem zahvaliti osoblju u hotelu Coral koji su nam bili uvijek na usluzi, kao i svima u dvorani koji su se brinuli da nam ništa ne bi nedostajalo", bile su prve riječi Goluže prije polaska za Katar.

Nastavio je potom hrvatski izbornik: "Što se tiče pripremnih utakmica sa Srbijom, odigrali smo utakmice s malo promijenjenim sastavima. Probali smo neke stvari, a najvažnije je da samo trkački bili dobri svih 60 minuta."

"S posljednjeg popisa otpali su Ivan Pešić i Sandro Obranović. Odlučili smo se da vodimo sedam vanjskih igrača, a odlučilo sam da je Brozović zaslužio", kratak je bio Goluža o samom konačnom popisu putnika na SP.

O samoj skupini te prvom susretu na svjetskoj smotri je Goluža, pak, nadodao: "O skupini ne želim puno pričati jer smo gotovo sve već rekli. Misli su nam usmjerene na prvu utakmicu s Austrijom. Znamo dobro da otvaranje igramo pod ručnom, ali vjerujem u momke i stožer da pošaljemo novu poruku iz Katara te da pokažemo s koliko ljubavi igramo za reprezentaciju. Želim da u svakoj utakmici damo svoj maksimum."

Konačan popis hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru:
1. Mirko Alilović (Veszprem)
2. Filip Ivić (PPD Zagreb)
3. Manuel Štrlek (Kielce)
4. Ivan Ninčević (Bešiktaš)
5. Ivan Čupić (Kielce)
6. Zlatko Horvat (PPD Zagreb)
7. Igor Vori (PSG)
8. Željko Musa (Kielce)
9. Ilija Brozović (PPD Zagreb)
10. Marko Kopljar (PSG)
11. Luka Stepančić (PPD Zagreb)
12. Damir Bičanić (Chambery)
13. Ivan Slišković (Celje PL)
14. Jakov Gojun (PSG)
15. Igor Karačić (Vardar)
16. Domagoj Duvnjak (Kiel)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2015. u 12:42
    Ova repka je godinama uzimala medalje na talent a stručno vodstvo je bilo upitno. Sada se ta razlika u talentu istopila (nema više Balića, Metličića, Laca,...) sada nam treba odličan trener i bili bi i dalje u vrhu. Nažalost vodi nas panjina s kojom čemo u najboljem slučaju ispasti u polufinalu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10813.01.2015. u 20:09
    šokantno je kako kroz ta zadnja natjecanja nemamo nikakvih promjena koji bi mogli/trebali najaviti nekakve taktične varijacije. Ili ćemo nazivati Karačić za Duleta takvom „varijacijom" (ma daj ...) Ma nas mogu Finci pročitati (uz dužan respekt): Zatvoriš našim krilima da uđu u igru, igraš tvrdu... [više na forumu]
    narada108
  • sportoz13.01.2015. u 18:21
    Hm, dva golmana i tri pivota... Zanimljivo u najmanju ruku. Efektivno doduše jedan pivot, a vratari, pa ako će obojica istovremeno na gol mogli bi parirati Landinu ili Omeyeru...
    sportoz
  • Obrisan korisnik13.01.2015. u 17:31
    Musa?? Šta je s Dragom Vukovićem? On ima 31 pa kao to je to od njega :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.01.2015. u 17:06
    pa očigledno ne pratite rukomet osim mozda Zagreb. ja volim i obranovica, ali reci da je avion za karacica je malo pretjerano. karačić je do sad u LP , mislim najbolji hrvatski strijelac, bez njega vardar teško da može išta...nije igrao zadnje dvije ili tri nebitne utakmice seha lige jer je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik