Tenis

Juan Martin Del Potro još uvijek nespreman za nastup na Australian Openu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 18.01.2015.
Juan Martin Del Potro još uvijek nespreman za nastup na Australian Openu
Foto: EPA

Iako se vratio tenisu na turniru u Sydneyu, Juan Martin Del Potro ipak će propustiti Australian Open. Del Potro smatra da još uvijek nije spreman za napore na Grand Slam turnirima...

Nakon desetomjesečne pauze, Juan Martin Del Potro na turniru u Sydneyu vratio se nastupima i upisao dvije pobjede. Našao se i u glavnom ždrijebu Australian Opena gdje je u prvom kolu trebao igrati protiv Jerzyja Janowicza, ali je na kraju otkazao nastup.

Razlog je to što se još uvijek ne osjeća potpuno spremnim za puni napor.

"Ne osjećam se dovoljno spreman za nastup na ovako velikom turniru. Teško je, moj prvi Grand Slam turnir nakon godine dana, mečevi u pet setova, moglo bi to biti vrlo opasno za moju ozljedu. Odluka nije bila lagana, ali mogla bi biti vrlo pametna jer želim ostati zdrav i igrati cijelu godinu", tvrdi Del Potro.

Povratak turnirima očekuje se na američkoj turneji i to u Indian Wellsu ili Miamiju.

"Još uvijek idem na terapije i ponovno ću posjetiti liječnika. On će mi najbolje reći što je najbolje za budućnost, ali sam veliki optimist. Očekujem nastupe vrlo, vrlo brzo. Stvarno sam uživao u Sydneyu i nisam očekivao da ću tako brzo do pobjeda."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac19.01.2015. u 02:45
    Meni se cini da bude on poput Riosa koji je isto bio strasan igrac ali su ga unistile ozljede tako da je prerano zavrsio karijeru..
    teniosac
  • Obrisan korisnik18.01.2015. u 19:02
    Nikako da se oporavi, stvarno steta! ..puno previse ozljeda na turu, treba bit pametniji i igrat manje...jbsh ranking, cuvas zdravlje a pare je dovoljno. Ovo je bzw bez Rafe, Andija i Delpa...
    Obrisan korisnik