Tenis

Previsoke prepreke za Ćorića i Konjuh, ekspresna pobjeda Karlovića, Martić nemoćna protiv Šarapove

Borna Rupnik • ponedjeljak, 19.01.2015.
Previsoke prepreke za Ćorića i Konjuh, ekspresna pobjeda Karlovića, Martić nemoćna protiv Šarapove
Foto: EPA

Hrvatske teniske nade, Borna Ćorić i Ana Konjuh, zaustavljene su na početku glavnog turnira Australian Opena. Ivo Karlović vrlo je brzo odradio svoj dio posla, a Petra Martić nije mogla protiv Marije Šarapove.

Mladi Borna Ćorić nije uspio proći prvo kolo prvog Grand Slam turnira sezone. U četiri je seta bolji od njega bio Francuz Jeremy Chardy, 31. igrač svijeta i 29. nositelj Australian Opena.

Ćorić je odlično počeo, s dva oduzeta servisa protivniku dobio prvi set 6:3, no Chardy je uzvratio kod 4:4 u drugom setu i izjednačio rezultat, da bi Ćorić posrnuo i u samoj završnici trećeg seta.

U četvrtom je setu Chardyju ponovno bio dovoljan jedan jedini break, kod 3:3, i potom je iskoristio svoju prvu meč-loptu za kraj priče, nakon malo manje od tri sata igre. U drugom će kolu Chardy igrati protiv Talijana Seppija.

Ivo Karlović vrlo je brzo riješio meč prvog kola u svoju korist. U tri je seta, za malo više od sat i pol, svladao belgijskog kvalifikanta Rubena Bemelmansa, 173. na ATP ljestvici. Karlović niti jednom nije izgubio svoj servis.

U drugom će kolu igrati protiv boljeg iz susreta Delbonis - Kyrgios.

U ženskom je turniru Ana Konjuh također zaustavljena u prvom kolu. Bolja je bila Slovakinja Magdalena Rybarikova, 46. igračica svijeta.

Konjuh je čak pet puta gubila svoj servis, uključujući i onaj u posljednjem gemu, te unatoč tri ostvarena breaka nije mogla do pobjede. Rybarikova je posao odradila za sat i 15 minuta.

Petra Martić do glavnog se turnira probila kroz kvalifikacije, ali protiv druge nositeljice, Ruskinje Marije Šarapove, nije imala previše šanse.

U prvom se setu dobro držala, uspjela smanjiti i na 4:5, no u drugom je potpuno pala i Šarapova je nakon uvodnih 5:0 došla i do konačne pobjede.

Australian Open, prvo kolo (m):
J. Chardy (Francuska, 29) - B. Ćorić (Hrvatska) 3:6, 6:4, 7:5, 6:4 R. Bemelmans (Belgija, q) - I. Karlović (Hrvatska, 23) 4:6, 2:6, 4:6

Australian Open, prvo kolo (ž):
A. Konjuh (Hrvatska) - M. Rybarikova (Slovačka) 4:6, 4:6 P. Martić (Hrvatska, q) - M. Šarapova (Rusija, 2) 4:6, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sk1p219.01.2015. u 15:26
    novinari ga pitali a on je usporedjivao - stilove(!) igre, a ne kvalitetu. kad ima los dan, igra izrazito defanzivno, ala murray - jer se ocito tad boji potezat. kad ima dobar dan, poteze vise - pa je stilski slicniji djokovicu. kvalitetom je to daleko od njih, to je jasno svakome i nema potrebe... [više na forumu]
    sk1p2
  • Obrisan korisnik19.01.2015. u 14:58
    chardy je igrao jako dobro, nema se šta prigovoriti tom porazu... borna nije bio loš, ali nema arsenal za razbiti chardya, a ovaj nije promašivao... šta ćeš, protiv chardya su padala i puno veća imena...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.01.2015. u 14:36
    Gleda san oba meča i mogu reć da su i Borna i Ana najviše sami krivi šta su izgubili jer su radili previše grešaka, ali jebiga mladi su i razumi se.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.01.2015. u 14:08
    Novinari ne rade to samo Borni Ćoriću, nego i u cijelom svijetu. (to im je posao). Ćorić u svojim izjavama nema šta spominjati Murraya, da ne govorim povezivati Murraya sa svojom lošom igrom (što je Ćorić radio).
    Obrisan korisnik
  • teniosac19.01.2015. u 13:11
    a te izjave koje je Borna navodno davao..znamo da novinari najčešće sami izjave izvlače iz konteksta kako njima paše da bi ih se više čitalo,tako da to sve što je napisano da je izjavljivao ja uzimam s jako puno rezerve..Borna je jako vrijedan dečko i siguran sam da nećemo dugo čekati na bolje... [više na forumu]
    teniosac