Košarka

Hezonja: "Prije NBA želim postati vođa Barcelone. Da sam prihvatio Kentucky, bio bih prvi na draftu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 19.01.2015.
Hezonja: "Prije NBA želim postati vođa Barcelone. Da sam prihvatio Kentucky, bio bih prvi na draftu"
Foto: fiba.basketball

Mario Hezonja još nije siguran treba li se već ove godine ponuditi NBA klubovima, a želja mu je prvo se dokazati u europskoj košarci, a tek onda se zaputiti "preko bare".

Mlada hrvatska nada u dresu španjolske Barcelone, Mario Hezonja, vjeruje kako bi ga put preko američkog sveučilišta odveo vrlo visoko na NBA draftu, no on ima drugačije zamisli za svoju karijeru.

"Da sam otišao u Kentucky, koji mi je poslao ponudu, vjerojatno bih bio prvi izbor. No, ja sam Europljanin i moram se više potruditi kako bih se probio na američko tržište", poručio je Hezonja izraelskim medijima poslije gostovanja svoje momčadi kod Maccabija iz Tel Aviva.

"Ne znam hoću li ove godine izaći na draft. Mogao bih, ali tko zna hoće li me i kada izabrati. Prije odlaska u NBA ligu želim postati vođa Barcelone i pobjeđivati", dodao je.

Barcelona je u Izraelu poražena 70:68, a 19-godišnji Hezonja zamalo je postao junak utakmice, no njegovi dobri potezi u završnici nisu urodili plodom.

"Trener mi vjeruje, a ja vjerujem u sebe. Ne bojim se napetih završnica, uvijek želim pobijediti. Odigrali smo dobru akciju, ali izgubili smo, stoga krivim sebe", kaže hrvatski košarkaš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA23.01.2015. u 15:12
    kako trener kao Pascal tek sada daje prilike hezonji,stvarno mu je trebalo puno vremena da mu dođe iz guzice u glavu...srećom hezonja je tako veliki talent da niti nesposobni trener mu neće uspijeti pokvariti karijeru
    serieA
  • pikepiletina21.01.2015. u 13:37
    sigurno ga neće čuvati Kalinić, koji sve više igra četvorku.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik20.01.2015. u 08:21
    Zadnje tri akcije na utakmici je odigrao maestralno i skoro odveo svoju ekipu u produžetak. Ekipa i trener imaju sve više povjerenja u njega. Bit će zanimljivo vidjeti kako će odigrati protiv Zvezdinih obrambenih Kalinića, Lazića ili Blažića.
    Obrisan korisnik
  • tomahawk9219.01.2015. u 22:58
    da Bog do imamo više ovakvih u reprezentaciji,a ne one pi**e koje se u svojim klubovima sakrija iza drugih a u repki ih nema na mapi...svaka čast (y)
    tomahawk92
  • Obrisan korisnik19.01.2015. u 12:47
    Samo polako. Još ovu i slijedeću sezonu obavezno ostati u Europi.
    Obrisan korisnik