Tenis

Dodig bez izgubljenog seta protiv Brazilca, kraj za Lučić-Baroni i Vekić

Branimir Korać • utorak, 20.01.2015.
Dodig bez izgubljenog seta protiv Brazilca, kraj za Lučić-Baroni i Vekić
Foto: EPA

Ivan Dodig jedini je hrvatski predstavnik koji je noćas stigao do prolaza u drugo kolo Australian Opena gdje se pridružio Ivi Karloviću. Osim Dodiga nastupili su i Mirjana Lučić-Baroni i Donna Vekić, no obje su upisale poraze...

Brazilac Joao Souza nije uspio iznenaditi Ivana Dodiga. Nije Dodig imao baš lagan posao iako nije izgubio set, u drugom setu se morao izvlačiti iz neugodne situacije, ali je pronašao put do pobjede.

Prvi set dobio je uz rani break koji ga je odveo do 3:1 da bi u drugom setu gubio 4:0 i 5:2, spasio ukupno četiri set lopte i na kraju uzeo set sa 7:5. U trećem setu u završnici je još jednom uzeo servis protivniku te izborio prolaz u drugo kolo.

U drugom kolu morat će biti na nekoliko razina više ako misli nešto napraviti, očekuje ga peti nositelj Kei Nishikori koji u ovaj susret ulazi kao veliki favorit.

Donna Vekić i Mona Barthel daleko su od prave forme, no hrvatska tenisačica nije uspjela iskoristiti probleme Njemice. Uzela je prvi set sa 6:3, no poslije toga Njemica je bila bolja i preokretom otišla u drugo kolo. Dok je tri puta radila break u prvom setu, u naredna dva Vekić praktički nije imala nikakve šanse na reternu dok je na svom servisu imala problema.

Ukoliko ne bude nekog čuda, za Barthel bi ovo trebala biti jedina pobjeda jer ju očekuje Petra Kvitova koja je veliki favorit za prolaz.

Težak poraz za samo 47 minuta upisala je Mirjana Lučić-Baroni koja je izgubila od Tereze Smitkove. Lučić-Baroni je uhvatila samo dva gema u cijelom meču, imala je 25 neforsiranih pogrešaka u odnosu na pet Čehinje i očito da je ozljeda na prošlom turniru ostavila traga.

Australian Open, tenisači, prvo kolo:
Ivan Dodig (Hrvatska) - Joao Souza (Brazil) 6:4, 7:5, 6:4

Australian Open, tenisačice, prvo kolo:
Mona Barthel (Njemačka) - Donna Vekić (Hrvatska) 3:6, 6:4, 6:2
Tereza Smitkova (Češka) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac20.01.2015. u 20:11
    ona mora nešto hitno mijenjati,ako ne želi uskoro opet igrati challengere..
    teniosac
  • teniosac20.01.2015. u 13:57
    bravo Dodig..Donna je i dalje u rupi...
    teniosac