Rukomet

Poljaci preokretom u završnici izborili pobjedu protiv Rusije, Nijemci i Danci izjednačeno

Branimir Korać, Martina Oštrić • utorak, 20.01.2015.
Poljaci preokretom u završnici izborili pobjedu protiv Rusije, Nijemci i Danci izjednačeno
Foto: EPA

Prava drama odvijala se u skupini D gdje je Poljska igrala protiv Rusije i dosta sretno stigla do pobjede. Rusija je najvećim dijelom utakmice bila u prednosti, ali nije ju znala u završnici zadržati i Poljaci su odnijeli bodove. Argentina je s lakoćom slavila u utakmici protiv Saudijske Arabije. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Argentinci su ubacili u veću brzinu, te odnijeli bodove. S druge strane, Danci i Nijemci odigrali su u potpunosti izjednačenu utakmicu koja je na kraju tako i završila...

Poljska - Rusija 26:25 (12:13)

Rusija je propustila veliku priliku za pobjedom protiv Poljske. Prednost uoči završnice susreta je ispuštena, bolja igra u većem dijelu susreta nije naplaćena, a Poljaci su na kraju bili sretniji i spretniji protivnik.

Poljska je imala hendikep jer je već od treće minute susreta igrala bez Krzysztofa Lijewskog koji je u doskoku zaradio ozljedu koljena i kasnije je ušao tek dva puta izvesti sedmerac, ne i odraditi puni napad.

No i bez njega su u završnici izvukli pobjedu i to tek drugim vodstvom tijekom cijelog susreta.

Od početka je Rusija krenula bolje i rano vodstvo 5:1 pokazalo je s kakvim ambicijama je ušla u susret. Međutim Poljska se uspjela oporaviti i na svaki bijeg Rusije odgovorila je povratkom i poravnanjem.

U posljednjih deset minuta prvog dijela igralo se gol za gol, a na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Rusije 13:12.

Prvo vodstvo na susretu Poljska je imala u 37. minuti kada je povela sa 17:16, no Šiškarjev, Gorbok i Čipurin odgovaraju i vraćaju Rusiju u vodstvo da bi u 52. minuti golom Gorboka Rusija došla do tri gola prednosti i vodstva 24:21.

No tu su Rusi stali, do kraja susreta postigli su samo jedan pogodak, a s druge strane Poljaci su stigli do preokreta i pogotkom Wisniewskog minutu prije kraja povela je s 26:25. Rusi svoj posljednji napad nisu iskoristili, Szmal je obranio pokušaj Atmana i Rusija je izgubila utakmicu u kojoj je praktički konstantno bila u prednosti.

U pobjedničkom sastavu Andrzej Rojewski postigao je šest golova, a četiri je postigao Bartosz Jurecki. Kod Rusije sedam golova zabio je Šiškarjev, a šest Gorbok.

Argentina - Saudijska Arabija 32:20 (13:11)

Argentina i Saudijska Arabija rezultatski su odigrali dosta jednosmjernu utakmicu, no na parketu priča je bila sasvim drugačija. Prvo poluvrijeme bilo je poprilično izjednačeno. Argentina je uglavnom vodila, dok su Saudijci uspješno hvatali rezultat. Do najveće prednosti od tri pogotka prednosti Argentinci su došli u 13. minuti kada je na semaforu stajalo 7:4. Do kraja prvog poluvremena imali su još dva puta jednaku gol razliku, no na odmor se odlazi s dva pogotka prednosti na strani Argentine.

U drugom poluvremenu argentinski izbornik Gallardo uvodi jednog od najboljih igrača Diega Simoneta, s kojim je argentinska reprezentacija izgledala puno bolje. Prednost je rasla, a loša vijest za Saudijce bila su i dva crvena kartona, koja su u trećem isključenju zaslužili Abdulali i Aljanabi. Saudijci se više nisu mogli nositi s protivnicima, nakon čega je prednost momčadi iz Južne Amerike samo rasla. Na kraju, 12 pogodaka razlike čini se kao dosta nerealni rezultat prema viđenom većim dijelom utakmice.

Danska - Njemačka 30:30 (16:16)

Dramilo se i u utakmici Danske i Njemačke. Gol za golom igralo se veći dio utakmice. U prvom dijelu Danci su poveli samo nakratko, prije nego su Nijemci izjednačili i preokrenuli. Njemačka 4-2 obrana stala je na kraj ponajboljem danskom igraču Mikkelu Hansenu koji je tek u 18. minuti dao svoj prvi gol na utakmici. Napadi su funkcionirali bolje od obrana te je prvih 30 minuta završilo s miroljubivih 16:16.

U drugom dijelu njemački izbornik mijenja vratara i čini se diže svoju momčad. Silvio Heinevetter odlično je zamijenio Lichtleina, nakon čega Nijemci sredinom drugog poluvremena dolaze do velike prednosti od tri pogotka razlike.

Veliku prednost njemačka reprezentacija uspjela je zadržati tek šest minuta, kada su se Danci počeli vraćati u utakmicu. Hansen i Lindberg vraćaju Dance u utakmicu koja na kraju završava rezultatom 30:30.

SP 2015, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Poljska26:25Rusija
Argentina32:20Saudijska Arabija
Danska30:30Njemačka
1Njemačka 5150:124+269
2Danska 5154:127+278
3Poljska 5135:121+146
4Argentina 5132:123+95
5Rusija 5133:131+22
6Saudijska Arabija 587:165-780

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2015. u 09:36
    Nevjerojatna je transformacija švaba. Od ekipe koja NIJE izborila plasman na SP, postali su ekipa koja dobije poljsku i rusiju (doduše na knap, ali tko te pita) i remizira s danskom!A rusi dva puta gube dobivenu tekmu-nevjerojatno! Ako ne pobijede argentinu (što im u ovom psihičkom stanju neće biti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • crodevils21.01.2015. u 07:52
    Atman je jedan stvarno dobar igrač..ali stvarno nevjerojatno da upravo njegove greške dovode do 2 poraza s jednom razlikom.. užas za ekipu,a posebno za njega i njegovu psihu
    crodevils
  • Obrisan korisnik20.01.2015. u 23:32
    Švabi će biti neugodni. Tko god da naleti na švabe, biti će im jako teško
    Obrisan korisnik
  • narada10820.01.2015. u 21:02
    Rusi drugi put kiksaju u samoj završnici, i opet je ključan bio Atman.
    narada108