Rukomet

Goluža: "Poljaci su jako težak protivnik"

Iz Dohe:Jelena Bagarić • ponedjeljak, 26.01.2015.
Goluža: "Poljaci su jako težak protivnik"
Foto: EPA

Hrvatska je doznala svog protivnika u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. U susretu Švedske i Poljske slavili su Poljaci rezultatom 24:20 (10:11) i time izbori susret s Hrvatskom. Na utakmici je bio i izbornik Slavko Goluža koji je iznio svoja očekivanja pred tu utakmicu.

Poljska je pobjedom nad Švedskom izborila susret s Hrvatskom u četvrtfinalu. Slavko Goluža pratio je utakmicu s tribina i prokomentirao pobjednika susreta: "Igrali su jako dobro, dobru obranu su igrali na čelu sa Szmalom. Imaju visoku pozicionu obranu. Što se tiče pozicione igre u napadu imaju jako dobre šutere, sva dva su opasna Bielecki i Jurkiewicz. Igraju dosta na pivota, dobro trče", rekao je Goluža.

"Ono što ih krasi je da su cijelu godinu na okupu, igraju u Kielceu svi skupa i jako su težak protivnik. Mi trebamo biti koncentrirani samo na sebe. Jednostavno je to tako i mi ćemo im se. Suprotstaviti s jednom agresivnom 6-0 obranom. Da te njihove vanjske linije izvučemo malo dalje vjerujem u tu našu obranu i ja sam optimist", pojasnio je izbornik Hrvatske.

Goluža je optimist za utakmicu s Poljacima, ali ono što je pozitivno da su svi igrači spremni i zdravi za utakmicu: "Trebamo vratiti naš mir i vjeru u sebe. Igrači su OK, dobro su raspoloženi. Imali smo dan odmora, imali su popodne teretanu i sutra se već pripremamo za Poljake jer znamo s kim igramo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • blue_7227.01.2015. u 18:51
    svako prvenstvo isto..i opet nista necemo uspit dok su tu goluza & gobac...nema veze da imas najbolje igrace na svetu..to je to zalostno^^
    blue_72
  • Obrisan korisnik27.01.2015. u 11:32
    Niz gluposti koje pročitah.. -brazil igra divlju obranu- ljudi moji to je sve samo nije divlja. Pa to treba uigrati i biti pravi macan. Jbš 6-0 pa to je kita od obrane, stari rukomet. moramo, moramo dobitPoljake i domaćina kojeg očekujem.težinikad lakšždrijebab nismo imali, nikad.
    Obrisan korisnik
  • torrente8727.01.2015. u 02:09
    Sve što si rekao o pljuvanju i omaložavanju naših stoji, ali 2 stvari ipak ne:1) Ja mislim da nama Poljaci itekako više odgovaraju nego Šveđani jer su puno sporiji, i koliko se sjecam s njima redovito dobro prolazimo.. 2) Goluža neznalica ne može ići pod navodnike..i3) (Goluža, natjeraj me da... [više na forumu]
    torrente87
  • Obrisan korisnik27.01.2015. u 01:52
    Cijelo prvenstvo govorimo kako pobjeda zavisi o nama. Pa ne samo za nas za sve vazi isto pravilo svaka selekcija ovisi o samoj sebi. Valjda ne zelimo namanjit vrijednost drugih reprezentacija.
    Obrisan korisnik
  • sportoz26.01.2015. u 23:26
    Brazilci su bili prebrzi i prežestoki, s ponekad nerezonskim, ali maštovitim rješenjima u napadu i skroz "divljom" nekonvencionalnom obranom. Poljaci su spori i tromi, fali ima pravi srednjak, nema ni Jaške ni Tkaczyka. Napad im se svodi na to da se netko od razbijača diže s 10 metara i raspali po... [više na forumu]
    sportoz