Rukomet

Biegler: "Lijewski neće moći igrati, za ostale ćemo tek vidjeti"

Mihaela Bradovski • utorak, 27.01.2015.
Biegler: "Lijewski neće moći igrati, za ostale ćemo tek vidjeti"
Foto: EPA

Izbornik poljske reprezentacije Michael Biegler ima dosta problema uoči četvrtfinalnog susreta s Hrvatskom. Osim problema s ozljedama igrača, napominje kako je i dan odmora manje priličan hendikep uoči ovakvog susreta...

Pobjedom protiv Švedske, Poljska je izborila nastup u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru gdje će igrati protiv Hrvatske. Poljski izbornik Michael Biegler očekuje težak dvoboj protivnika koji se jako dobro poznaju.

"Utakmice protiv Hrvatske uvijek su teške, obje momčadi se dobro poznaju. Naš problem je što ćemo imati dan manje od Hrvatske za oporavak i nemamo previše vremena za pripremu utakmice. Radim na analizi protivnika, sve će dosta ovisiti o našem zdravstvenom kartonu."

Još uoči susreta protiv Švedske određeni igrači imali su problema, a dio njih ostaje pod upitnikom za nastup protiv Hrvatske.

"Mariusz Jurkiewicz odigrao je cijelu utakmicu i s njim je sve u redu. Piotr Chrapkowski nastupio je uz tablete protiv bolova, a Robert Orzechowski danas ne može normalno hodati i neće trenirati s momčadi. Njihovu situaciju pratit ćemo i vidjeti kako će biti uoči susreta. Najvažnije je da su igrači pokazali želju i volju da pomognu i zaigraju"

Krzysztof Lijewski prema riječima Bieglera neće igrati.

"Jedino je njegova ozljeda ozbiljna i on ne može normalno hodati. Prvo je imao problem s koljenom iako je igrao, ali nije izdržao i zaradio je rupturu mišića. Da bi mogli razmišljati uopće o nastupu, morate se moći kretati, Mislim da nema šanse za njegov nastup."

Biegler očekuje još težu utakmicu nego protiv Švedske, a Hrvatsku je gledao u susretu protiv Brazila.

"Švedska je odigrala momčadski vrlo dobro, imala je problema u vanjskoj liniji sličnih kao i mi i vidjelo se da im puno nedostaje Kim Andersson. Znali smo da će probati igrati brzo. Utakmica između Hrvatske i Brazila bila je ponešto luda, dosta izjednačena, ali u važnim trenucima važni hrvatski igrači su odigrali dobro. Brazil je imao svoje šanse, ali je napravio 2-3 pogreške previše. Ako želimo pobijediti, mi si ne smijemo dozvoliti takve pogreške", smatra Biegler.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nikoništ28.01.2015. u 13:56
    da nije pila naopako?
    nikoništ
  • serieA28.01.2015. u 09:31
    mogli bi poljaci igrati bez 3-4 igrača a mi smo u punom sastavu i ne previše umorni šta definitivno treba iskoristiti..mislim da bi i kontra i polukontra trebala proraditi jer su poljaci dosta manje pokretljivi zbog visine od brazilaca koji su se odlično vraćali
    serieA
  • Obrisan korisnik27.01.2015. u 21:36
    Bome, siguran sam da ćemo dobiti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2015. u 17:32
    točno kolko treba
    Obrisan korisnik
  • canastra27.01.2015. u 16:58
    ko plitak potok
    canastra