Rukomet

Reprezentativci složni: „Uspjeli smo se vratiti psihički nakon poraza od Poljske“

Niko Rukavina • petak, 30.01.2015.
Reprezentativci složni: „Uspjeli smo se vratiti psihički nakon poraza od Poljske“
Foto: EPA

Hrvatski rukometaši dobrom igrom protiv Njemačke izborili su kvalifikacije za Olimpijske igre, a u subotu će igrati utakmicu za 5. mjesto, protiv pobjednika dvoboja Danska – Slovenija.

Nakon pobjede nad Nijemcima od 28:23 u razigravanju od 5. do 8. mjesta, raspoloženje među hrvatskim reprezentativcima se malo popravilo nakon što su u srijedu u četvrtfinalu ispali od Poljske.

„Čestitam dečkima što su se uspjeli vratiti psihički, nakon teškog dana. Mislim da je najbitnije da smo pobijedili i plasirali smo se u kvalifikacije za Rio. Najbitnije je da je danas obrana funkcionirala svih 60 minuta, Mirko je bio na nivou, imali smo dobru kontru i polukontru“, rekao je nakon utakmice Igor Vori

U pobijedi nad Nijemcima, najbolji igrač utakmice bio je Mirko Alilović koji je upisao 12. obrana.

“Najbitnije je da smo se skupili nakon onog poraza i da smo odigrali dobru utakmicu, pobijedili i ostvarili cilj. Nijemci su dobra ekipa, imaju dobar napad i trenera i sretni smo da smo uspjeli pobijediti“ , rekao je poslije utakmice Ivan Slišković.

Posebno inspirirana danas su bila hrvatska krila koja su kombinirano zabila 14 pogodaka, od kojih najviše Manuel Štrlek (8) koji je bio odličnog raspoloženja budući da mu se jučer rodila kćerka.

“Ja sam se prvi dignuo iz lošeg raspoloženja. Naime, jučer mi je žena javila da mi se rodila prekrasna kćerka te sam ova dva dana super volje. Drago mi je da smo dobili, da smo osigurali kvalifikacije za Olimpijadu. Trebamo pobijediti i sutra. Da smo protiv Poljaka igrali kao danas sigurno bismo pobijedili“, rekao je nakon utakmice Štrlek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!