Rukomet

Hrvatska protiv Danske za peto mjesto, Slovenci još uvijek u neizvjesnosti

Branimir Korać • petak, 30.01.2015.
Hrvatska protiv Danske za peto mjesto, Slovenci još uvijek u neizvjesnosti

Danska je opravdala status favorita protiv Slovenije i u utakmici u kojoj je tijekom prvog poluvremena stekla prednost, mirno je odradila posao i otišla u borbu za peto mjesto pobjedom 36:33...

U borbi za peto mjesto u svijetu borit će se Hrvatska i Danska. Nakon što je Hrvatska svladala Njemačku, isto je učinila Danska protiv Slovenije i to na sličan način. I Danci su jednostavno bili bolji protivnik i zaslužili su pobjedu.

Presudilo je krizno razdoblje Slovenije sredinom prvog poluvremena gdje je Danska na krilima odličnog Lassea Svana Hansena uspjela napraviti seriju čak 7:0, potpuno preuzeti kontrolu nad utakmicom koju dalje nije ispuštala iz ruke.

Slovenija je bolje ušla u utakmicu i imala je vodstvo još u 14. minuti s 8:6, no tu je uslijedio taj pad, Danska je ubrzala igru, iskoristila slovenske pogreške i već šest minuta kasnije vodila je 13:8.

Do odlaska na poluvrijeme nije bilo većih promjena i Danci su na odmoru imali ugodnih 19:15.

Vratari u ovom susretu nisu briljirali, na obje strane postignut je velik broj pogodaka, a ipak su uspješniji bili Landin i Green s ukupno sedam obrana dok su Škof i Prošt imali zajedno tek četiri.

Slovenci su u drugom dijelu svoje najbolje razdoblje imali na ulasku u zadnjih deset minuta kada su uspjeli serijom 4:0 doći na 29:26, no ta granica od tri gola razlike nije probijena.

Do kraja susreta danski napad odradio je ono što je trebao i Slovenija je na kraju poražena 36:33.

Najbolji kod Danske bili su fantastični Svan Hansen s 13 golova iz 13 pokušaja i Mads Christiansen sa sedam golova. Kod Slovenije po običaju najefikasniji bio je Dragan Gajić s 14 golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA31.01.2015. u 09:07
    protiv danaca ćemo vidjeti da li je problem bio u taktici ili ako odigramo dobro u "glavama" obzirom da uvijek puknemo na najvažnijoj utakmici a ostale izgledamo dobro/solidno
    serieA
  • crodevils31.01.2015. u 08:24
    ma slovenija se ne mora uopće brinuti za ovu tekmu.. njemačka gubi jer se zna da ću dobiti wild-card,to je gotovo pa sigurno..
    crodevils