Tenis

Borna Ćorić ekspresno završio nastup na Zagreb Indoorsu

Davor Kovačević • ponedjeljak, 02.02.2015.
Borna Ćorić ekspresno završio nastup na Zagreb Indoorsu
Foto: FaH

Jedna od hrvatskih uzdanica na zagrebačkom Indoorsu, Borna Ćorić, završila je nastup već prvog dana turnira. Ćorić nije odigrao meč na visokoj razini, a Stahovski je svojim trikovima to iskoristio na najbolji način i sa 6:2, 6:4 došao do drugog kola.

Nadali smo se da ćemo gledati hrvatsko četvrtfinale gornje polovice ždrijeba, ali od toga već nakon prvog dana neće biti ništa. Ivo Karlović već je odgovarao na pitanja o potencijalnom susretu s Bornom Ćorićem, no Serhij Stahovski je već u startu spriječio takvo što.

Ukrajinac koji je u Zagrebu 2008. godine napravio nešto što je u tenisu samo rijetkima polazilo za rukom iskoristio je nervozan Ćorićev nastup i jedan od onih za što brži zaborav. Sam meč nije obilovao kvalitetom, pogreške su imale dominaciju nad winnerima, ali manje ih je radio Ukrajinac i izborio svoju kartu za drugo kolo.

Izvadio je Stahovski iz svog arsenala sve moguće trikove na koje Ćorić nije imao spreman odgovor u pravom trenutku. Malo chip&chargea, malo neugodnog slicea kojeg Ćorić još nije imao priliku iskusiti, ali sad ga jest i to na onaj teži način.

Možda se meč mogao i drugačije rasplesti da je Ćorić iskoristio neke prilike kojih nije nedostajalo. Kao, na primjer, onu na samom startu kada su tri break prilike otišle niz vjetar, a Ćorićeva igra raspala se do kraja seta u kojem je uzeo tek dva gema.

Nije obećavajuće krenuo ni drugi set. Hrvatski tenisač je odmah izgubio početni udarac na kojeg, usput rečeno, uopće nije imao stabilan oslonac. Ekspresno je vratio Ćorić izgubljeno, malo i podigao publiku koja mu je dala potreban impuls, pa se identična situacija dogodila i nekoliko gemova kasnije.

Poveo je Ćorić prvi put u meču, ali igra s osnovne linije nije bila dovoljno dobra da bi prikrila nedostatak servisa. Dvostrukom pogreškom poklonio je Hrvat Ukrajincu i peti servis koji mu je donio i servis za meč. Borio se Ćorić koliko je mogao, još jednom imao priliku za povratak u meč, ali jednostavno nije išlo.

ATP 250 Zagreb Indoors, prvo kolo:
Serhij Stahovski (Ukrajina) – Borna Ćorić (Hrvatska) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sk1p202.02.2015. u 23:21
    ajde skinite se s klinca.. ima jedva 19.. naravno da oscilira. osim toga stahovsky je igra pametno..
    sk1p2
  • loozer02.02.2015. u 21:45
    "Kad imam dobar dan onda igram tenis kao Đoković, kada imam loš dan onda igram kao Murray"----Prihvati se momčino treninga i ostavi se pustih priča, neka tvoje igre na terenu govore o tebi, a ne glupe izjave i dizanje u nebesa nakon pobjede nad ozlijeđenim Nadalom
    loozer
  • ivos02.02.2015. u 19:46
    Mali više treniraj a manje se slikaj i tetoviraj
    ivos
  • Obrisan korisnik02.02.2015. u 19:41
    čim su počele pohvale na sve strane on se dignuo u nebesa. Drag mi je decko,ali mi se cini da brza sa svojom zeljom i htjenjem i to nazalost ima kontra efekt...
    Obrisan korisnik
  • teniosac02.02.2015. u 19:30
    bolje bi mu bilo da se prebaci na američki beton i igru na otvorenom,zajedno s Karlovićem..za dvoranu očito još nema igru,čini se da ćemo na njegov proboj u vrh morati još malo počekati..
    teniosac