Tenis

Hrvatska ostala korak prekratka, Srbija s dvije pobjede otišla u doigravanje za Svjetsku skupinu II

Branimir Korać • subota, 07.02.2015.
Hrvatska ostala korak prekratka, Srbija s dvije pobjede otišla u doigravanje za Svjetsku skupinu II
Foto: EPA

Hrvatska Fed Cup reprezentacija nije uspjela svladati Srbiju i proći u doigravanje za Svjetsku skupinu II. Srbija je dobila oba meča u singlu i tako s 2:0 stigla do pobjede...

Nade Hrvatske da bi mogla pobijediti Srbiju, počele su blijediti već nakon prvog meča. Iscrpljena Ana Konjuh upisala je poraz od Ivane Jorović i Srbija je dobila veliki vjetar u leđa.

Konjuh je iza sebe imala Tri dana s po dva meča od kojih jučer posebno naporan protiv Kirsten Flipkens i odmah nakon njega u konkurenciji parova. Nakon pobjede protiv Belgije, nije skrivala da je premorena i to se osjetilo u današnjem meču.

Protiv Ivane Jorović bila je favorit, međutim što je meč više odmicao, to je snaga više nestajala i u konačnici je upisala poraz 6:3, 2:6, 7:5. U trećem setu Konjuh se vratila iz teške situacije i došla do 5:5, ali više nije ostalo "goriva".

Hrvatsku je morala spasiti Donna Vekić, no njezina forma je daleko od zadovoljavajuće i Aleksandra Krunić imala je lagan posao i pomela je Vekić s terena s dva puta po 6:1.

Nije bilo potrebe za odigravanjem dvoboja parova, Srbija je slavila s 2:0 i plasirala se u travanjsko doigravanje za Svjetsku skupinu II dok će Hrvatska svoju šansu ponovno tražiti kasnije.

Fed Cup

Srbija - Hrvatska 2:0

Ivana Jorović - Ana Konjuh 6:3, 2:6, 7:5
Aleksandra Krunić - Donna Vekić 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz08.02.2015. u 12:25
    Ako smo već morali imati bivšu tenisačicu u sastavu, onda bi vjerojatno bilo bolje da je igrala izbornica... Svaka čast Ani i ostalim curama.
    sportoz
  • Obrisan korisnik07.02.2015. u 22:03
    to da je vekić van forme znaju i ptice na grani... pitanje je što ona radi u živim mečevima (jučer je pobijeđena belgija bez njenog "doprinosa") i što uopće radi u tenisu... ako ne može, ima tko može i želi, a ne se ovako brukati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2015. u 21:29
    čestitke srbiji. naše su cure 96. i 97. godište i još je puno mečeva ispred njih. glavu gore i idemo već iduće sezone izboriti borbu za viši rang. vekić je totalno van forme, a bez njenog doprinosa teško je očekivati veći rezultat. ani svaka čast. srbiji sretno dalje, a nama nada da ćemo već iduće... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • teniosac07.02.2015. u 21:02
    Ani naklon do poda za borbenost..
    teniosac