Zimski sportovi

Marcel Hirscher s 30. mjesta do zlatnog odličja, Kostelić daleko od medalje

Sportnet • ponedjeljak, 09.02.2015.
Marcel Hirscher s 30. mjesta do zlatnog odličja, Kostelić daleko od medalje
Foto: EPA

Novi svjetski prvak u superkombinaciji je Marcel Hirscher. Iako je krenuo kao prvi u slalom s velikim zaostatkom, vrlo dobra vožnja i topli vremenski uvjeti donijeli su mu naslov. Iza njega ostali su Kjetil Jansrud koji je osvojio srebro i Ted Ligety broncu...

Marcel Hirscher iskoristio je sreću koja mu se osmjehnula s činjenicom da je ostao 30. nakon spusta i solidnom vožnjom došao do pobjede. Jedan za drugim redali su se protivnici, ali visoka temperatura uzrokovala je pucanje staze i nitko ga nije mogao prestići. Došao je do prve medalje prije nego što se vjerojatno nadao i sada oslobođen pritiska ide u nastavak prvenstva.

Kjetil Jansrud odvozio je spust najbolje što je mogao, a usprkos svim problemima i poteškoćama koje ima sa slalomom uspio je zadržati dovoljno prednosti za srebrnu medalju. Ovo mu ipak može biti utjeha s obzirom da nije došao do medalje niti u spustu niti u superveleslalomu.

Ted Ligety, kao što je sam rekao, svoju priliku za zlato je propustio u spustu. Odvozio je jednu od svojih najboljih slalomskih vožnji u zadnjih nekoliko godina, ali zbog greške nakon prvog prolaza to ipak nije bilo dovoljno. On je također iskoristio tople uvjete i s obzirom da je imao veliki zaostatak nakon spusta treba biti zadovoljan broncom.

Od hrvatskih predstavnika Ivica Kostelić odvozio je slalomsku vožnju sličnu kao i u većini ove sezone, precizno, ali bez prevelike eksplozivnosti. Na kraju je završio na 12. mjestu uz 1.04 zaostatka i uz četvrto vrijeme slalomske vožnje. Max Ullrich je u gornjem dijelu spust staze izgubio previše vremena koje ga je koštalo bolje startne pozicije za slalom. Na kraju je završio na 28. mjestu s 5.18 zaostatka. Istok Rodeš na kraju je bio 36. s 8.19 zaostatka. Natko Zrnčić Dim nije završio slalomsku vožnju.

Razočarani mogu biti Alexis Pinturault koji nije uspio odvoziti svoju najbolju slalomsku vožnju te je na kraju završio na petom mjestu i Carlo Janka koji nije uspio iskoristiti dobru prednost iz spusta te slalomsku postavku svoga trenera i na kraju je završio šesti.

SP Vail/Beaver Creek, alpska kombinacija (m), rezultati :
1. M. Hirscher (Austrija) 2:36.10
2. K. Jansrud (Norveška) +0.19
3. T. Ligety (SAD) +0.30
4. R. Baumann (Austrija) +0.38
5. A. Pinturault (Francuska) +0.41
...
12. I. Kostelić (Hrvatska) +1.04
28. M. Ullrich (Hrvatska) +5.18
36. I. Rodeš (Hrvatska)+8.19
N. Zrnčić Dim(Hrvatska)- nije završio slalomsku vožnju

Ivo Sabljo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric09.02.2015. u 13:27
    Ne znam ali ovo više nema baš nekog previše smisla. Sam sam sportaš pa gledam i to sa druge strane, ali njegovo je pa nek vozi. Svaka mu čast i Ivek je legenda i uzor svima pogotovo djeci, ovo što radi mislim da mu samo narušava zdravlje. A što se tiče marketinga no comment fakat.
    matbaric
  • stief09.02.2015. u 11:19
    @lumen01s jednim diejom se slažem, a sa dva ne.Slažem se da je previše "marketing" ekipe prisutno oko reprezentacije.Ne slažem se da Ivica treba prestati skijati. To je njegova odluka i mi se tu ne bi smjeli miješati, pa ni komentirati.Na kraju krajeva, on je još u vrhu svjetskog skijanja. To je... [više na forumu]
    stief
  • Obrisan korisnik09.02.2015. u 10:19
    to kako skija se zna...gotov je i treba u penziju. Dosta puta nas je razveselio ali kad je kraj onda je kraj!! Mene više zanimaju ovo ostali koji se vuku oko njega i reprezentacije!! Pa ima ih valjda 20-ak...što ona Fleis radi tamo pa njih ostalih nekoliko koji se naslikavaju!? Tko to plaća?? Pa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • crodevils09.02.2015. u 09:23
    mislim da slalom nije presudio jer kostelić ove sezone skija jako sporo,a 14 stotinki ispred hirchera je premalo... ključ je bio spust jer da je zaostatak bio oko 2 sekunde bilo bi sigurno za medalju,ovako ništa.. ovo također vrijedi i za natka.. koliko je samo prokockao u zadnjem dijelu spusta..
    crodevils