Nogomet

Video: Murić dvostruki strijelac u pobjedi mlade momčadi Ajaxa

Niko Rukavina • ponedjeljak, 09.02.2015.
Video: Murić dvostruki strijelac u pobjedi mlade momčadi Ajaxa
Foto: FaH

Bivši junior Dinama, Robert Murić zabio je dva atraktivna pogotka u pobjedi mlade Ajaxove momčadi u 23. kolu nizozemske Druge lige.

Robert Murić u Dinamove omladinske kategorije došao je 2011. iz Zagorca. No, u Maksimiru se zadržao samo dvije i pol godine jer je zbog svađe njegovog oca i Zdravka Mamića oko Robertovog ugovora, mladi talent napustio Dinamo i karijeru nastavio u slavnom Ajaxu.

Murić je standardni član Ajaxove druge ekipe, a ove zime ovaj je 18-godišnji Bednjanec odradio pripreme i sa seniorskom momčadi Ajaxa za koju je nastupio u nekoliko pripremnih utakmica. Za Ajax II nastupio je do sada u 14 utakmica i zabio je tri pogotka, od čega dva ovog vikenda.

Ajax je u 23. kolu nizozemske druge lige u gostima svladao Volendaam s 4:3 i trenutno se nalaze na osmom mjestu. Murić je zabio prva dva gola svoje momčadi, a oba su bila vrlo atraktivna. Mladi hrvatski talent iskazao je zavidnu tehniku kontrole lopte te je dva put poentirao preciznim udarcima.

“Drugi gol je bolji jer sam pogodio desnicom, kada sam udario loptu znao sam da će ući. Ovo je važna pobjeda za nas i veliki golovi za mene, a do kraja sezone želim si stvoriti priliku zaigrati za prvu momčad“, rekao je nakon dvoboja Murić.

Murić nije zaigrao za hrvatske mlade kategorije od kada je otišao iz Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bubici10.02.2015. u 07:08
    Gdje je lijepo tamo je domovina...sretno mali, slobodno zaigraj za Oranje!
    bubici
  • :))09.02.2015. u 18:24
    A kako paziti kad mu Maminjo ne dozvoljava igrati za mladje kategorije?? Ako je tako dobar i Nizozemci mu ponude igranje nije lud da odbije jer ako bude cekao da igra za nasu repku morat ce cekati da Mamic opusti papke.
    :))
  • Obrisan korisnik09.02.2015. u 18:12
    Treba paziti da se mali ne odluči igrati za Nizozemce nakon par godina..
    Obrisan korisnik