Rukomet

Povijesni dan za Nexe: Našičani u debitantskom nastupu u Kupu EHF-a razbili Balatonfüredi

Davor Kovačević • petak, 13.02.2015.
Povijesni dan za Nexe: Našičani u debitantskom nastupu u Kupu EHF-a razbili Balatonfüredi
Foto: Ivana Stančin

Našički Nexe ne samo da je ostvario pobjedu u svom debiju u skupinama EHF kupa, već je projurio kroz Veszprem razbivši trećeplasiranu momčad mađarskog prvenstva, Balatonfűredi, čime je postao i legitiman kandidat za prolazak skupine već nakon prvog kola.

Balatonfűredi KSE – RK Nexe 19:31 (8:13)

1. kolo EHF kupa
Veszprem – Veszprem arena, gledatelja: 1200
Suci: Igor Covalciuc / Alexei Covalciuc (Moldavija)

Balatonfűredi KSE: Borbely, Szekely; Gerdan, Nemeth, Győri 4, Boka 3, Banhidi 5, Szőllősi 3, Vasvari, Ligetvari, Gabori, Faluvegi, Grigoriev, Ivancsik 4, Kancel, Kovacsics
Trener: Istvan Csoknyaj

RK Nexe: Lelić 18 obrana, Juzbašić; Mrđenović, Barišić Jaman 1, Tomas, Kružić 1, Jurjević 4, Sokolić 2, Nuić 3, Božić Pavletić 5, Šakić 3, Vegar 4, Oroz 1, Celebi 5, Herceg 2
Trener: Zdenko Kordi

Sedmerci: Balatonfűredi 2/6; Nexe 1/1
Isključenja: Balatonfűredi 8 minuta; Nexe 10 minuta

Petak 13. ostat će zlatnim slovima upisan u našičke, ali i hrvatske sportske knjige. Dan na čiji će spomen mnogi prevrtiti očima Nexeu je donio povijesni nastup u skupinama EHF kupa i to kakav. Razbijanjem Balatonfűredija usred Mađarske čime je Nexe već nakon prvog kola postao legitiman kandidat za prolazak skupine. A nije nedostajalo sramežljivih odgovora na takve upite.

Pobjeda definitivno nije bilo nešto neočekivano jer je Balatonfűredi, rekli su u Našicama, u Nexeovom kvalitativnom rangu, ali i blagi favorit zbog domaćeg terena , no način na koji su to Gromovi ostvarili svakako jest. Veszpremova filijala, koja je za ovu priliku dobila na korištenje i Veszprem arenu, i trećeplasirana momčad mađarskog prvenstva ostala je nadigrana poput kakve drugorazredne momčadi. I na dva pogotka u prvih 15 minuta.

I nije to bila „zasluga“ nekakve kriminalne igre Mađara, već gotovo briljantne igre Nexea na čelu s fantastičnim Pericom Lelićem koji je koji je gurnuo ključ kroz bravu svojih vrata i izluđivao domaćine (51 % obrana). Treći je pogodak Nexe primio u 22. minuti i pred kraj poluvremena podigao na velikih 13:4. Manja kriza u posljednjim minutama poluvremena rezultirala je i serijom Mađara koji su s 4-0 smanjili, s obzirom na događanja,za njih i više nego pristojnih -5 (8:13).

Taj zamah s kraja prvog poluvremena Balatonfűredi nije uspio pretočiti u nastavak. Nexe je bez problema održavao prednost s poluvremena sve do posljednjih 15-ak minuta kada su Našičani krenuli u potpuno razbijanje domaćina. U čemu su potpuno uspjeli.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!