Rukomet

Blomberg-Lippe nanio težak poraz Lokomotivi u Kupu pobjednika kupova

Jelena Bagarić • subota, 14.02.2015.
Blomberg-Lippe nanio težak poraz Lokomotivi u Kupu pobjednika kupova
Foto: FaH

Rukometašice zagrebačke Lokomotive doživjele su težak poraz u prvom od dva susreta osmine finala Kupa pobjednika kupova. Bolji je bio njemački HSG Blomberg-Lippe koji je slavio rezultatom 27:17 (14:6). Lokosicama ostaje mala šansa da taj veliki zaostatak nadoknade u nedjeljnom uzvratu.

Čini se da će i rukometašice Lokomotive završiti svoj put u Kupu pobjednika kupova na svom terenu kao što je to učinila i Podravka prije tjedan dana. U prvom u dva susreta koji se igraju u Domu sportova poražene su od Blomberg-Lippea.

Njemice su od početka susreta počele pokazivati inicijativu za pobjedu u ovom susretu. Povele su s 2:0, ali sustigle su ih Lokosice. U osmoj minuti na semaforu je stajalo 3:3, a onda je Blomberg krenuo na put k pobjedi. Serije uzastopnih pogodaka samo su dolazile, a Lokomotiva se na kraju prvih 30 minuta našla u zaostatku od velikih osam pogodaka.

Ništa se nije promijenilo niti u nastavku. Lokosice nisu uspijevale pronaći rješenje za raspoloženu Franzisku Müller koja je neumoljivo postizala pogotke. Gošće iz Njemačke sredinom drugog dijela došle su do deset pogodaka prednost (22:12). Uspjele su nekoliko puta Lokosice smanjiti zaostatak, ali na kraju ipak nije bilo snage i Blomberg je zaključio utakmicu uvjerljivom pobjedom 27:17.

Franziska Müller do kraja susreta postigla je 14 pogodaka, a mlada Xenia Smits dodala je pet svojih pogodaka. U redovima Lokomotive istakla se Marija Milić s pet postignutih pogodaka, dok je jedan manje dodala Ivana Božović. Lokomotiva i Blomberg-Lippe uzvratnu utakmicu osmine finala igraju u nedjelju u 18 sati u dvorani II Doma sportova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!