Tenis

Gilles Simon svladao Bornu Ćorića nakon dvosatne borbe za četvrtfinale Marseillea

Branimir Korać • četvrtak, 19.02.2015.
Gilles Simon svladao Bornu Ćorića nakon dvosatne borbe za četvrtfinale Marseillea
Foto: EPA

Borna Ćorić nije uspio proći u četvrtfinale ATP turnira u Marseilleu. 17. igrač svijeta Gilles Simon slavio je u tri seta nakon dva sata borbe u meču u kojem je Ćorić pružio dobar otpor...

Unatoč dobrom meču u njegovom većem dijelu, Borna Ćorić nije uspio svladati Gillesa Simona. Francuz je odnio pobjedu u tri seta iako ga je Ćorić dosta namučio.

Borna je loše ušao u meč, bio je dosta nervozan u prvom setu i poklonio je previše poena Simonu. Simon je dosta lako došao do prvog seta sa 6:2, ali ubrzo se meč zakomplicirao.

Prvi gem u drugom setu nije bio dobar, Ćorić je nastavio u ritmu iz prvog seta i odmah je izgubio servis, ali nakon toga je nanizao tri gema i okrenuo set. Uspio se Simon vratiti u igru, ali u završnici Ćorić ipak radi novi break i na kraju uzima set sa 6:3.

Treći set donio je ravnopravnu igru, a jedan pritisak na servisu Simonu je bio dovoljan. Dogodilo se to kod 2:1 kada je Ćorić uspio spasiti dvije, ali ne i treću break loptu i tu je prednost Francuz zadržao do kraja meča.

U četvrtfinalu Simon očekuje boljeg iz meča između Ernestsa Gulbisa i Jeremyja Chardyja.

ATP Marseille, drugo kolo:
Gilles Simon (Francuska, 5) - Borna Ćorić (Hrvatska, WC) 6:2, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10820.02.2015. u 00:36
    u stvari je Borna učinio uslugu svim gledateljima koji su bili u dvorani i koji su bodrili za zemljaka, a opet nisu htjeli da meč bude gotov nakon 40 min. Borna je fino pritiskao, čak sam mislio da je u prednosti kad si je Simon ozljedio gležanj. Možda je bio ključan prvi break u trećem setu, jer... [više na forumu]
    narada108
  • teniosac19.02.2015. u 20:59
    dobro je igral Ćorić,ne fali mu puno da počne dobivati i ovakve igrače..
    teniosac