Košarka

Veliki dvoboj Fenerbahče Ülkera i Anadolu Efesa u finalu Turskog kupa

Branimir Korać • petak, 20.02.2015.
Veliki dvoboj Fenerbahče Ülkera i Anadolu Efesa u finalu Turskog kupa
Foto: EPA

Poznati su finalisti Turskog kupa za košarkaše, a u borbi za trofej naći će se s jedne strane Dario Šarić, a s druge Luka Žorić...

Košarkaši Anadolu Efesa i Fenerbahče Ülkera borit će se za naslov pobjednika Turskog kupa. Anadolu Efes je u polufinalu nadigrao Darušafaku dok je Fenerbahče bio bolji od Karsiyake.

Momčad Dude Ivkovića imala je lakši posao, uvjerljivo je slavila protiv Darušafake s 88:73. Susret je odlučen u drugom poluvremenu gdje su igrači Efesa od početka zaigrali bolje, polako gradili prednost i kada su se odvojili na dvoznamenkastu razliku, više nisu dopustili Darušafaki da se vrati u utakmicu.

Darušafaka je imala čak 20 napadačkih skokova, ali nije joj to pomoglo u ovom susretu. Efes je ipak uz šut iz igre na iznad 50 posto bio bolji i zasluženo je slavio.

Grk Perperoglou predvodio je Efes s 15 poena (5/11) i deset skokova dok je Dario Šarić za 24 minute dodao 13 poena (1/1 za dva, 2/4 za tri), šest skokova i četiri asistencije. Kod Darušafake Jamon Lucas ubacio je 14 poena 5/13).

Teži posao imao je Fenerbahče protiv Karsiyake koja je držala utakmicu u neizvjesnosti do samog kraja. Na kraju je ipak Obradovićeva momčad slavila sa 74:69 i izborila finale protiv Efesa.

U zadnjoj minuti Karsiyaka je bila na tri poena zaostatka nakon ubačaja Jona Dieblera s linije slobodnih bacanja, ali Luka Žorić je deset sekundi prije kraja ubacio za konačnih 74:69 i uzeo svaku nadu autsajderu.

Najefikasniji kod Fenerbahčea bio je Andrew Goudelock s 15 poena (6/13) dok je Žorić za devet minuta ubacio šest poena (2/3 za dva) i uhvatio dva skoka. Kod Karsiyake Diebler je upisao 14 poena (3/5).

Turski kup, četvrtfinale:
Anadolu Efes - Darušafaka 88:73
Pinar Karsiyaka - Fenerbahče Ülker 69:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!