Nogomet

Grci ponovno prekinuli nogometno prvenstvo nakon nereda tijekom derbija

Branimir Korać • srijeda, 25.02.2015.
Grci ponovno prekinuli nogometno prvenstvo nakon nereda tijekom derbija
Foto: EPA

Treći puta ove sezone prekinuto je grčko nogometno prvenstvo. Vlada je suspendirala održavanje prvenstva zbog nereda koji su se događali tijekom i nakon dvoboja između Panathinaikosa i Olympiakosa...

Dvoboj najvišeg rizika, onaj između Panathinaikosa i Olympiakosa, nije prošao bez nereda. Tijekom i nakon susreta bilježeni su sukobi, a novi val nasilja doveo je do suspenzije nogometnog prvenstva.

Nova grčka vlast odlučna je dovršiti borbu s huliganima koji su dugogodišnji grčki problem i ne odustaje od borbe do kraja.

"Dobili smo informaciju da su prva i druga liga suspendirane do daljnjega. Imamo novu vlast koja želi riješiti ovaj problem i poduzeti zakonske mjere da bi se tome stalo na kraj", poručio je predsjednik Superlige Giorgos Borovilos.

Grčki ministar sporta Stavros Kontonis sastao se s premijerom Alexisom Tsiprasom, međutim nije mogao potvrditi koliko dugo u Grčkoj neće biti nogometa.

"Vlada želi da se prvenstvo što prije nastavi, ali da bi se to dogodilo očekuje reakcije svih subjekata. Očekuju nas razgovora s predstavnicima Grčkog nogometnog saveza i čelnicima liga kako bi dogovorili na koji način ćemo te sigurnosne mjere i provesti."

Prvi puta ove sezone prvenstvo je suspendirano nakon smrti navijača u rujnu, a u studenom drugi puta nakon napada na pomoćnika čelnika sudačke organizacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!