Zimski sportovi

Istok Rodeš i Ivica Kostelić među deset najboljih u slalomu u Piesendorfu

Sportnet • petak, 27.02.2015.
Istok Rodeš i Ivica Kostelić među deset najboljih u slalomu u Piesendorfu
Foto: Dejan Popek

Danas je u austrijskom Piesendorfu vožen još jedan muški FIS slalom. Hrvatska je nastupila u nešto manjem sastavu nego jučer jer se Filip Zubčić zaputio put Garmisch Partenkirchena gdje će u nedjelju voziti veleslalom Svjetskog kupa. I u takvom sastavu Hrvatska je došla do dva Top 10 plasmana u režiji Istoka Rodeša i Ivice Kostelića dok se u kasnim noćnim satima na Aljasci za još jedan Top 10 plasman pobrinuo Sebastian Brigović...

U današnju utrku u Piesendorfu Hrvatska je krenula u sastavu Kostelić, Vidović, Rodeš, Krsmanović i Kolega. Jučerašnji treći Matej Vidović danas je dobio priliku da otvori utrku, ali nije iskoristio prvi startni broj i odustao je u prvoj vožnji. Nakon njega sa startnim brojem šest krenuo je Istok Rodeš koji ulazi u cilj na četvrto mjesto, ali je do kraja vožnje još devet skijaša došlo ispred njega, te je prvu vožnju završio na 13. mjestu uz 1.54 zaostatka za vodećim austrijsko-njemačkim dvojicem. Među onima koji su došli ispred njega u prvoj vožnji bio je i Ivica Kostelić koji je prvu vožnju završio na 11. mjestu uz 1.40 zaostatka za vodećima. Luka Krsmanović i Elias Kolega nakon prve vožnje ponovno su bili jedan do drugoga na 43. odnosno 44. mjestu.

U drugu vožnju Istok je krenuo kao 18. skijaš i vrlo dobrom vožnjom zasjeo na prvo mjesto. Do kraja utrke još je samo šest skijaša bilo brže od njega te je utrku završio na sedmom mjestu, ali i na odličnom trećem u juniorskoj konkurenciji uz 1.86 zaostatka za pobjednikom Nijemcem Sebastianom Holzmannom kojem je ovo bila druga pobjeda u dva dana. Ivica Kostelić je u drugu vožnju krenuo kao 20. skijaš i ušao u cilj na treće mjesto, do kraja vožnje još je šest predstavnika stiglo ispred njega te je on svoju utrku završio na devetom mjestu uz 2.15 zaostatka za pobjednikom. Nakon što je 30 najboljih iz prve vožnje odradilo posao u drugoj, na red su došli i ostali među njima i dvojac Krsmanović, Kolega. Luka je utrku na kraju završio na 35. mjestu, ali i kao drugi najbolji mlađi junior. Elias u drugoj vožnji nije stigao do cilja. Iza pobjednika Holzmanna smjestio se Austrijanac Marco Schwarz dok je treći bio Švicarac Marc Gini.

Dvodnevni program na Aljasci završen je jučer university utrkama u veleslalomu. Sebastian Brigović došao je do novog top 10 plasmana odnosno osmog mjesta. U utrci je pobijedio Austrijanac David Neuhauser ispred Talijana Giulia Bosce i Norvežanina Espena Lysdahla. U ženskom veleslalomu Sofija Novoselić nije završila prvu vožnju.

Danas je održan drugi i posljednji trening spusta u Garmisch Partenkirchenu uoči sutrašnje utrke. Prvi je do cilja ponovno stigao Hannes Reichelt ispred Kjetila Jansruda i na trećem mjestu Francuza Johana Clareya. Natko Zrnčić Dim danas je skijao nešto bolje nego jučer te je bio na 30. mjestu uz 2.44 zaostatka za Reicheltom.

Ivo Sabljo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik27.02.2015. u 18:01
    Da, nikad ne znaš; možda se pomladi deset godina, možda mu naraste novi križni ligament...
    raz_bojnik
  • stief27.02.2015. u 16:12
    Ivica je imal krizu i prije 7-8 godina pa dobro znamo kaj je poslije bilo. A osim toga, to je njegova stvar. Voli skijanje i držim mu fige dok god se natječe.
    stief
  • raz_bojnik27.02.2015. u 14:09
    Jedan ivica kostelić ne može ništa na FIS slalomu i ne pomišlja na oproštaj??? Ta njegova iracionalnost prelazi sve granice.
    raz_bojnik