Tenis

Ćorić: "Nakon što sam počeo osjećati bolove, razina igre jako je pala"

Branimir Korać • petak, 06.03.2015.
Ćorić: "Nakon što sam počeo osjećati bolove, razina igre jako je pala"
Foto: FaH

Borna Ćorić i Mate Delić upisali su poraze prvog dana Davis Cup dvoboja u Kraljevu protiv Srbije. Ćorić je bio blizu u susretu protiv Viktora Troickog, dok Delić nije imao šanse protiv Novaka Đokovića...

Borna Ćorić imao je 2:0 u setovima i break u trećem kada je krenuo pad i Viktor Troicki to je iskoristio.

"U prva dva seta igrao sam najbolji tenis u životu, ali nakon promašena dva-tri voleja koja nikako nisam smio promašiti, ostao sam bez snage i bez ideje dok je Viktor postao agresivniji i iskoristio moje pogreške. Fizička pripremljenost donijela je prevagu i nisam se mogao nositi s njegovim visokim ritmom igre. Počeo sam osjećati bolove i grčeve i razina igre mi je jako pala. Prva dva seta mi daju samopouzdanje, ali ostatak meča mi je ukazao na slabosti na kojima trebam raditi."

Borna je svjestan da je tek na početku teniskog puta i s vremenom i iskustvom počet će dobivati i ovakve mečeve.

"Imam premalo mečeva u karijeri u pet setova i s vremenom i iskustvom promijenit će se i moj omjer. Viktor je tu puno iskusniji i to se osjetilo."

Željko Krajan dodaje da je i pritisak djelomično učinio svoje.

"Nadao sam se da Borna može svladati Viktora i nakon prva dva seta bio je blizu, međutim kada su se počeli javljati grčevi više se nije mogao koncentrirati na igru. Borni nije lako, nema dovoljno mečeva u pet setova, dodatni pritisak je i što je prvi igrač u momčadi. Ovo je lekcija koju mora proći."

Troicki je bio vrlo zadovoljan, i isticao je pomoć navijača koji su mu pomogli da se vrati u meč.

"Navijači su me podigli kada sam bio dva seta u zaostatku. Nisam imao nikakve ideje u prva dva seta, ali kako sam se počeo vraćati u meč, tako sam se punio samopouzdanjem i snagom da dovršim preokret protiv vrhunskog protivnika. Osvajanje Davis Cupa 2010. godine najbolji je trenutak u mojoj karijeri i želio bih to ponoviti. Dobro se osjećamo i vjerujemo da možemo opet tako daleko."

Sutra ga očekuje susret u paru s Nenadom Zimonjićem za koji će biti spreman.

"Definitivno sam spreman za subotnji susret parova, spremnost mi je jača strana. Da je trebalo danas i duže igrati, ne bi bilo problema", dodaje Troicki.

Problema nije imao Novak Đoković koji je oprezno ušao u meč protiv Mate Delića i mirno odradio posao.

"Bio sam potpuno svjestan Delićevih kvaliteta, on ima puno potencijala priliku da postane vrlo dobar igrač. Međutim dobro sam iskoristio svoje break prilike, dobro sam servirao i nisam dopustio pritisak na svom servisu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2015. u 21:18
    Mislim da se Borna previše troši u dugim poenima. Da je dio tih dugih poena odigrao na način kako je Đoković skraćivao lopte Deliću i sl, vjerujem da bi nakon prvog dana bilo 1:1. Ovako se sve svodi na skupljanje iskustva...
    Obrisan korisnik
  • Yakov06.03.2015. u 23:27
    kao što je netko na jednom portalu već komentirao, ćorić ima previše nepotrebnih mišića i zato su se ti bolovi dogodili. ista stvar s nadalom
    Yakov