Tenis

Bacsinszky reprizirala Acapulco i drugi tjedan zaredom odnijela titulu u finalu protiv Garcije

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.03.2015.
Bacsinszky reprizirala Acapulco i drugi tjedan zaredom odnijela titulu u finalu protiv Garcije
Foto: EPA

Timea Bacsinszky i Caroline Garcia susrele su se u finalu WTA turnira u Monterreyu, a Švicarka je bila bolja i odnijela pobjedu u tri seta s 4:6, 6:2, 6:4...

Po prvi puta nakon 2009. godine dvije iste tenisačice susrele su se dva tjedna zaredom u finalima na WTA Touru. U zlatno doba ruskog ženskog tenisa Dinara Safina i Svetlana Kuznjecova igrale su dva tjedna u nizu u finalu, a sada su to učinile Švicarka i Francuskinja.

Prije tjedan dana Timea Bacsinszky lakoćom je u finalu svladala Caroline Garcia i odnijela titulu u Acapulcu da bi Francuskinja tražila osvetu u Monterreyu.

Međutim do nje nije došla, Bacsinszky je još jednom bila bolja i ponovno je odnijela pobjedu. Ovaj put, doduše, teže, međutim jedan sat iza ponoći Švicarka je mogla podići ruke i proslaviti novu titulu.

"Presretna sam što igram ovako dobro na početku godine. Na svakom turniru pokušat ću probiti svoje granice i nadam se da ću samo napredovati. Samo želim biti bolja igračica i bo0lja osoba", u suzama je govorila Bacsinszky.

Za nju je ovo treća titula u karijeri, prva je stigla 2009. godine u Luksemburgu da bi sve do prošlog tjedna čekala na drugu.

WTA Monterrey, finale:
Timea Bacsinszky (Švicarska) - Caroline Garcia (Francuska) 4:6, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!